Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід

Для багатьох країн надання Україні більше зброї не виглядає як крок у вирішенні проблеми. Це факт, який слід чітко усвідомлювати

24 квітня 2023, 12:38 comments1099
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов закликав дружні країни не педалювати переговори Києва з Москвою. За його словами, мета російського агресора залишається незмінною – знищення України. А тому говорити з РФ можна лише мовою сили, а саме зброї. Про що говорять такі заяви? Що важливо розуміти Україні та її партнерам? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Україна має чіткіше аргументувати свою позицію

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда розмірковує так:

"Заклики Олексія Данілова – це, звісно, добре. І вони вписуються до зовнішньополітичної лінії української влади на тему "дайте нам більше зброї!". Але слід розуміти, що для багатьох країн надання Україні більше зброї не виглядає як крок у вирішенні проблеми. Це факт, який слід чітко усвідомлювати".

На думку експерта, Україна має чіткіше аргументувати свою позицію. Більш чітко доводити до відома світової спільноти факти геноциду та воєнних злочинів, скоєних РФ. А також проводити постійну інформаційну роботу всередині держави, створювати ґрунт для консолідації.

"Без цього, без конкретних дій нам буде складно, коли Західний світ сформує, наприклад, консолідовану позицію щодо того, що припинення російсько-української війни (за будь-яких умов) може більше відповідати його інтересам, ніж продовження підтримки України. Або ж, суто гіпотетично, Китай і Західний світ порозуміються у формуванні певних підстав для припинення бойових дій. До цього слід бути готовими, – попереджає Євген Магда. – Не можна і після 14 місяців від початку широкомасштабного російського вторгнення сприймати ситуацію виключно на тактичному рівні".

Коли деякі лідери, політики, чиновники низки країн пропонують "якось вирішувати це питання швидше" вони не мислять стратегічно

Телеведучий, медіаексперт, політичний оглядач Сергій Дойко наголошує, що президенти воюючих країн є прямими протилежностями.

"Доки медійно відкритий, технологічно просунутий український лідер Володимир Зеленський буває фактично на лінії фронту, вільно спілкується з людьми, чітко сприймає реальність, бункерний Путін "зустрічається" з людьми за хромакеєм, все робить постановочно, живе в паралельній реальності, далекий від сучасних технологій. Про що з таким говорити? Я нещодавно обговорював з адвокатом, політичним стратегом, членом Ради директорів міжнародної правозахисної агенції WEST SUPPORT (США) Юрієм Ванетиком тему різноманітних "миротворців". У тому числі заяву екс-президента США Дональда Трампа, який хоче повернутися до Білого дому, що він нібито за день "розрулив" би війну в Україні. Усадив би Київ та Москву за стіл переговорів. Отож Ванетик мені говорить – як би він вирішив? Налаяв президентів Зеленського та Путіна? Сказав – потисніть один одному руки? Таке враження, що і Трамп, і деякі його соратники, які також закликають не озброювати Україну, а мирити Київ і Москву, також живуть у паралельній реальності", – зазначає експерт.

Україна, наголошує він, захищає себе не просто від вторгнення, а й від знищення. Адже після тих жахів, що розкрилися після деокупації Бучі, Ірпеня, десятків інших міст та селищ, стало ясно, що росіяни, атакувавши Україну, мали на меті саме знищення нас – як нації, як держави. Зневажаючи всі норми міжнародного права, всі загальнолюдські норми.

"Коли деякі лідери, політики, чиновники низки країн пропонують "якось вирішувати це питання швидше", я розумію, що їм шкода мільярдів, які йдуть на підтримку України. Їм важливіше розвивати свої країни. Але, схоже, вони не мислять стратегічно. Як не мислила донедавна Європа, заплющуючи очі на попередні російські злочини – у Чечні, Сирії, Грузії, з 2014-го – у Криму та на Донбасі. Лише після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну лише після того, як кремлівські пропагандисти на центральних каналах почали відкрито погрожувати Лондону (розраховуючи підлітковий час ракет туди), Польщі, Прибалтики, після енергетичного та ядерного шантажу раніше спокійна, сита, але – спляча – Європа почала прокидатися! Розуміючи, якою загрозою насправді є РФ. Тож розмови про те, що Захід нібито втомився від України – фейк, фальшивка, пропагандистські ігри. Насправді, Захід втомився від Росії та її кривавого божевілля", – наголошує Сергій Дойко.

Так, поки не прозріли Китай, Індія, низка країн Африки та Латинської Америки. Але поступово доходить і там до деяких, вважає експерт. Доходить, що мир на умовах Росії – це просто відкладена ця війна та низка інших, по всій планеті.

"Очевидно, що для того, щоб навіть думати про переговори між Україною та Росією, остання має вивести усі свої війська з нашої території у міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим та Донбас. Очевидно і те, що за нинішньої бункерної влади РФ, яка живе в паралельній реальності, цього не станеться. Тож абсолютно правий Данілов – нам потрібно більше зброї та перемога. Тоді й поговоримо", – робить висновок Сергій Дойко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову розгойдують тему переговорів України та РФ – чого боїться Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

24 квітня 2023, 12:56

150 миллиардов в подарок полученно,ни на метр не продвинулись. Деньги разворованы


Новини