Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто моргне, той і програє: успіх у війні буде залежати від нервової міці Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто моргне, той і програє: успіх у війні буде залежати від нервової міці Зеленського

Зеленський може відкликати війська з Курська, а Путін з Донбасу, якщо у когось із них не витримають нерви

21 серпня 2024, 18:06
Поділіться публікацією:

Україна застала Росію зненацька проривом через кордон в Курській області, захопивши значну частину території. Однак, як зазначає The Times, через два тижні після початку операції все ще неясно, які цілі переслідує Україна — утримати захоплену територію або відступити та сконцентруватися на іншому напрямку.

Хто моргне, той і програє: успіх у війні буде залежати від нервової міці Зеленського

Зеленський і Путін

При цьому видання підкреслює, що на передовій на Донбасі українські сили зіштовхуються з переважаючою вогневою міццю Росії. Проте, після місяців невдач, цей прорив на територію Росії дав українцям привід для радості та значно підняв моральний дух.

За інформацію видання, операція в Курській області потрібна не лише для підтримки українського населення, а й для демонстрації союзникам, що Україна здатна перемагати, тим самим закликаючи до збільшення поставок зброї. Як зазначається у статті, це своєрідний сигнал Європі та США: Ми переможці, підтримайте нас, з більшою кількістю зброї ми могли б досягати ще більших успіхів.

При цьому у матеріалі йдеться, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах і можливого припинення підтримки України, країні доведеться розглядати варіант мирних переговорів. Захоплення понад 1250 квадратних кілометрів російської території зміцнює переговорну позицію президента Володимира Зеленського. Деякі експерти припускають, що Україна може навіть спробувати захопити Курську АЕС, щоб обміняти її на Запорізьку АЕС, окуповану Росією.

Однак, журналісти підкреслюють, що утримання території в Курській області може бути занадто ризикованим, якщо українські елітні війська опиняться в пастці й зазнають поразки.

The Times припускає, що Україна можливо зробила ставку на асиметричну атаку на слабо захищений кордон, аби змусити Росію передислокувати свої війська. Кремлівському диктатору Путіну, ймовірно, доведеться відправити загартовані в боях війська з Донбасу, щоб вибити українців із Курської області. Проте поки що він утримується від цього, продовжуючи наступ на Покровськ.

"Виникає питання: хто першим моргне? Путін виведе свої елітні війська з Покровська для захисту кордонів Росії чи Зеленський відмовиться від наступу у Курській області, щоб утримати лінію на Донбасі?", — задає питання Times.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ загнали російських військових в Курській області в пастку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини