Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто міг атакувати дронами Москву: аналітик назвав три варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто міг атакувати дронами Москву: аналітик назвав три варіанти

Аналітик назвав три ключових гравці, які могли здійснити атаку на столицю Росії.

30 травня 2023, 18:37 comments3973
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Член аналітичного центру із зовнішньої політики та національної безпеки товариства Генрі Джексона Алан Мендоза вважає, що атака безпілотниками по Москві могла бути здійснена однією з трьох сторін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Хто міг атакувати дронами Москву: аналітик назвав три варіанти

Москву атакували невідомі безпілотники. Фото з відкритих джерел

Мендоза стверджує, що наразі ніхто не взяв відповідальність за атаку дронів по столиці Росії. Тому військовий аналітик виділяє три основних гравці, які могли здійснити напад на Москву: Україна, Росія та опозиційні сили в середині РФ.

"Найімовірніша причина атаки — Україна. Однак ми повинні бути дуже обережними, приписуючи це їм, поки не дізнаємося, який це тип безпілотника. Вони є найбільш очевидним винуватцем, але якщо це вони, це ставить під сумнів підтримку Заходу", — говорить Алан Мендоза.

Експерт не виключає, що Росія сама могла завдати ударів по Москві та вказує на головний мотив Кремля у таких діях.

"Війна в Україні йде погано для Росії. Вони можуть бути стурбовані тим, що військова зброя надсилається в Україну із Заходу", — говорить Мендоза вважаючи, що таким чином Росія зможе вплинути на рішення союзників України щодо поставок зброї.

Військовий аналітик хоч і розглядає можливість діяльності опозиційних сил в Росії, які могли б стояти за атакою дронів, однак схиляється, що це "малоймовірно". Експерт зазначив, що атака по Москві може мати серйозні наслідки.

"Люди в країні могли жити відносно нормальним життям. Зараз росіяни на власні очі бачать наслідки війни – це сейсмічний момент для Росії. Це почне формувати в їхній голові питання про те, що робить Володимир Путін", — вважає Алан Мендоза.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після атаки на Москву Великобританія відповіла, чи може Україна атакувати територію Росії.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Путіна на атаку дронів по Москві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини