Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто із союзників вже сумнівається в успішності українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто із союзників вже сумнівається в успішності українського контрнаступу

За даними The Washington Post, США сумніваються в успішності українського контрнаступу

11 квітня 2023, 12:38 comments2995
Поділіться публікацією:

Розвідка США вважає, що проблеми України з накопиченням військ, боєприпасів та техніки можуть призвести до того, що її військові "значно відстануть" від початкових цілей Києва щодо очікуваного контрнаступу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "The Washington Post", з посиланням на один із секретних військових документів США, які потрапили до мережі.

Хто із союзників вже сумнівається в успішності українського контрнаступу

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Похмура оцінка з грифом "цілком таємно", датована початком лютого, попереджає про значні "недоліки у формуванні та підтримці сил", а також про ймовірність того, що така операція призведе лише до "скромних територіальних досягнень". Це помітний відхід від публічних заяв адміністрації Байдена про боєздатність української армії.

Документ, який раніше не розголошувався, є одним із багатьох матеріалів про національну безпеку США, виявлених минулого тижня у мережі.

Документ, який прогнозує лише скромний успіх у майбутньому контрнаступі України, вказує на те, що стратегія Києва полягає у відвойуванні територій на сході та просуванні на південь з метою розірвати сухопутний міст Росії до Криму. Потужні російські оборонні укріплення у поєднанні з "постійними недоліками у підготовці та постачанні боєприпасів з боку України, ймовірно, ускладнять просування вперед і призведуть до збільшення кількості жертв під час наступу", йдеться у документі.

Маркування документа вказує на те, що інформацію було отримано за допомогою агентурної та радіотехнічної розвідки, ймовірно, із застосуванням секретних методів, що використовуються ЦРУ та Агентством національної безпеки. Офіс директора національної розвідки, який, здається, підготував цей документ, відмовився від коментарів, так само як і Рада національної безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міноборони України натякнули – незабаром можуть повторити затоплення "Москви".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини