Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто активніше застосовує снаряди на фронті: стала відома статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто активніше застосовує снаряди на фронті: стала відома статистика

У Росії значно більше снарядів, ніж в України

6 січня 2024, 22:37
Поділіться публікацією:

Російські загарбники щодня на лінії зіткнення випускають у п'ять разів більше артилерійських снарядів, ніж це роблять Збройні сили України. Про це з посиланням на лондонський інститут RUSI повідомляє американське видання Wall Street Journal, передає портал "Коментарі".

Хто активніше застосовує снаряди на фронті: стала відома статистика

Артилерія РФ працює на фронті мало не безперервно. Фото з відкритих джерел

За даними видання, станом на сьогоднішній день російські окупанти вистрілюють в середньому по десять тисяч снарядів тоді, як Сили оборони Україна використовують лише по дві тисячі боєприпасів.

У літні місяці 2023 року, зазначає Wall Street Journal, ситуація була дещо іншою. Тоді співвідношення використання снарядів було на користь ЗСУ. Українські військові щодня використовували сім тисяч снарядів, тоді як загарбники — лише п'ять тисяч.

Вочевидь, додає видання, таке співвідношення було пов'язане з контрнаступом українських військових на півдні України, яке вимагало інтенсивнішого використання боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити 2-4 млн. доларів за штуку. Коли 4 травня була збита перша російська балістична ракета, всі були дуже здивовані, але після цього довіра до обладнання зросла.

"Коментарі" також писали, що російська влада готує військове вторгнення у країни Європейського Союзу, це може статися не пізніше 2025 року. Польща усвідомлює загрозу з боку РФ, а напад можливий, коли у США влада буде переходити від Джо Байдена до новообраного президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини