Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хотів мати підробіток: в Україні учень ліцею зливав позиції ЗСУ ворогам з ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хотів мати підробіток: в Україні учень ліцею зливав позиції ЗСУ ворогам з ФСБ

Підліток лише частково визнав свою провину

16 листопада 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

Неповнолітній  житель міста Обухів  за допомогою  Telegram   передавав  російському  ФСБ  інформацію про дислокацію частин  ЗСУ , зазначав дані, де розташовані блокпости,  також  знімав на  відео військові об’єкти. Все це хлопець  "зливав" ворогу  за отримувану грошову винагороду.

Хотів мати підробіток: в Україні учень ліцею зливав позиції ЗСУ ворогам з ФСБ

Підліток з Обухова здавав позиції ЗСУ (фото з відкритих джерел)

В Обухівському райсуді Київщини визнали  студента  професійного коледжу винним в скоєнні злочину проти основ національної безпеки України. Про це  інформують на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як зазначено в матеріалах справи, з 9 по 13 березня  цього  року неповнолітній  мешканець   сам  фіксував  з допомогою  камери  власного мобільного телефона військові  частини на території   міста Обухів. Сфотографував  будівлю Обухівської райдержадміністрації, приміщення  військкомату та Обухівського  районного управління ДСНС  на Київщині.

 В його завдання  входило зафіксувати наявні  біля державних установ  спостережних пунктів, укріплень. Ще  він  фіксував входи та виходи на  військових об’єктах, знаходження там військових,   пересування військової техніки.  

За цю  протиправну діяльність він отримав грошову винагороду — гроші   перераховували на його особисту банківську карту.  Тільки  за відеозйомку військкомату  йому заплатили  3700 гривень.

На судовому  засіданні  неповнолітній  визнав свою провину лише частково,  пояснюючи, що він  дуже помиливсь та шкодує про  те, що зробив.

Як розповів підсудний, він підшукував підробіток у Telegram.  В якийсь момент  з ним зв’язалась дівчина і  поставила пропозицію  передавати третім особам  дані  про  пересування військової  техніки  в місті  за гроші.  Учень  погодивсь  і  так розпочав працювати над  "завданнями" — фіксувати  за допомогою  мобільного телефону об’єкти, які цікавили кураторів.

Суд  визнав  неповнолітнього  винним відразу за кількома статтями КК України. Йому інкримінували  скоєння   злочинів проти основ національної безпеки України.

Беручи  до уваги позитивну характеристику від вітчима  неповнолітнього обухівця,  викладачів та тренера з буксу йому призначено  покарання  — позбавлення волі на 7 років.  При цьому,  за такі  злочинні дії, згідно із законом, йому загрожувало ще більш тривале   ув’язнення,  від 8 до 12 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що СБУ затримала агента ФСБ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини