Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хороші новини щодо систем Patriot для України: Байден озвучив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Хороші новини щодо систем Patriot для України: Байден озвучив подробиці

Президент США повідомив, що п'ять країн готові передати Україні системи Patriot

14 червня 2024, 06:45
Поділіться публікацією:

П'ять країн висловили готовність передати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зробив президент США Джо Байден.

Хороші новини щодо систем Patriot для України: Байден озвучив подробиці

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

"Ми маємо підтримку п'яти країн щодо надання систем Patriot. Також ми даємо знати країнам, які чекають від нас поставку Patriot у майбутньому, що їм доведеться почекати. Ми всі передаватимемо зараз Україні", — зазначив Джо Байден.

У свою чергу Володимир Зеленський нагадав, що Україна терміново потребує семи таких систем ППО.

"Ми терміново потребуємо семи систем Patriot. Ми обговорювали можливість отримати п'ять із них, це правда. І ми працюємо над цим. Це не означає, що вони будуть у нас завтра, але ми бачимо в найближчому майбутньому хороші результати для України", — наголосив український президент.

Зазначимо, що системи ППО, зокрема Patriot, які можуть збивати балістичні ракети Росії, зараз є однією з головних потреб України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина передає Україні, з урахуванням третьої системи ППО Patriot, яку незабаром буде доставлено, чверть власного запасу цих озброєнь. Більше просто не може. Тому Україні не варто розраховувати, що Берлін і надалі зможе постачати ці системи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова польського Бюро нацбезпеки Яцек Сєвєра виступив проти передачі Україні системи ЗРК Patriot, давши зрозуміти, що Київ не може сподіватися на допомогу у цьому плані від поляків. Про це повідомляє "Radio ZET".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини