Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хороші новини по F-16: чи справді Україна вже готує злітно-посадкові смуги
commentss НОВИНИ Всі новини

Хороші новини по F-16: чи справді Україна вже готує злітно-посадкові смуги

Україна не будує нову інфраструктуру для літаків F-16 з нуля, але активно готує злітно-посадкові смуги

5 березня 2024, 14:24 comments1719
Поділіться публікацією:

В Україні вже на повну силу йде процес адаптації існуючих аеродромів для прийому винищувачів F-16, зокрема, йде підготовка злітно-посадкових смуг. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Хороші новини по F-16: чи справді Україна вже готує злітно-посадкові смуги

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Будувати з нуля інфраструктуру на кшталт тієї, яка є у провідних західних країнах, ми зараз навряд чи зможемо собі дозволити. Тому що йдуть інтенсивні бойові дії, ворог не дасть зробити глобального будівництва. Обстріли аеродромів тривають постійно, у тому числі балістичними ракетами. Тому "Власне, у нашому варіанті — це підготовка та адаптація наших аеродромів, оперативних аеродромів до прийому літаків F-16. І ця підготовка триває. На якому етапі і що ще потрібно ніхто цього говорити не буде", — зазначив Ігнат.

Крім того, він розповів, що адаптація передбачає підготовку злітно-посадкових смуг до того, щоб літаки F-16 могли вільно сідати та злітати під час виконання завдань.

Юрій Ігнат уточнив, що Україна має досить багато аеродромів, які можливо будуть використані для прийому F-16, але які саме з них будуть визначені для прийому західних винищувачів, зі зрозумілих причин, ніхто не назве.

Він також згадав про те, що ці літаки раніше вже працювали з українських аеродромів, тож проблем із їхньою адаптацією не повинно виникнути.

"Ці літаки вже раніше працювали з українських аеродромів, це F-15 та F-16, це було у 2012 та 2018 роках відповідно. Діючі злітно-посадкові смуги покриті залізобетонними плитами, тому жодних питань про те, чи зможуть ці не зможуть ці літаки злітати з наших аеродромів. Вони працюватимуть так само, як працювали кілька років тому", — підсумував Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Всі українці чекають". Зеленський зацікавив відео наших пілотів на F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини