Головна Новини Суспільство Війна з Росією Харків таки під загрозою. Стало відомо, коли окупанти планують захопити місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Харків таки під загрозою. Стало відомо, коли окупанти планують захопити місто

Російські загарбники таки можуть здійснити спробу захопити Харків, про це в ефірі каналу «Київ 24» сказав військовий експерт Михайло Жирохов. За його словами, саме для цього окупанти планують провести мобілізацію

28 березня 2024, 19:50 comments7294
Поділіться публікацією:

Росіяни наразі не можуть піти в наступ на Харків чи інші великі міста України, оскільки на даний момент у них для цього не вистачає ресурсу, відзначає Михайло Жирохов. Проте, за його словами, це не означає, що Харків буде залишатися у безпеці.

Харків таки під загрозою. Стало відомо, коли окупанти планують захопити місто

Харків

Як вважає Жирохов, після путінських виборів у Росії буде оголошена відкрита або таємна мобілізація. Її проводитимуть якраз для того, щоб отримати необхідний наступальний ресурс.

При цьому військовий експерт додав, якщо мобілізацію оголосять, то наступу на Харків одразу не буде. За його словами, потрібно в середньому два місяці, щоб більш-менш підготувати нових військових.

Тобто, підкреслив Жирохов, очікувати активних наступальних дій окупаційних військ слід влітку. Зрештою, додає він, всі плани країни-агресора розраховані приблизно на липень-серпень. Саме з цих дат потрібно виходити, плануючи оборону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за даними росЗМІ, кремлівський диктатор Володимир Путін не полишив планів щодо захоплення Харкова. Проте, за словами військових, наразі ресурсу для того, щоб захопити це місто у загарбників немає.

Саме тому, відзначає ветеран АТО Євген Дикий, у Росії планують провести мобілізації 300 тис. росіян. За його словами, нова армія буде готова до того, щоб влітку піти на такі великі міста як Харків, Суми і навіть Київ. Ветеран відзначає, що до цього часу Україні надзвичайно важливо провести свою мобілізацію, щоб мати ресурси зупинити цю навалу. Саме тому, додав ветеран, народним депутатам потрібно ворушитися у питанні прийняття закону про мобілізацію, а не обговорювати місяцями правки до нього. Зрештою, про те, що РФ немає наміру зупинятися, говорять і у Верховній Раді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини