Головна Новини Суспільство Війна з Росією Харків не головна ціль. Росія має хитрий план щодо нового наступу на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Харків не головна ціль. Росія має хитрий план щодо нового наступу на Україну

Насправді може виявитися таке, що Харків є тільки відволікаючим маневром окупантів, сказав в інтерв’ю Главреду військовий експерт Олександр Мусієнко. За його словами, таким чином ворог хоче відтягнути українські війська з Донбасу

4 квітня 2024, 18:30 comments1326
Поділіться публікацією:

Як вважає Олександр Мусієнко наступ на Харків, про який зараз багато говорять, може стати лише відволікаючим маневром окупантів, щоб почати масштабну операцію на сході України.

Харків не головна ціль. Росія має хитрий план щодо нового наступу на Україну

Війна в Україні

За його словами, хитрий план ворога може полягати в тому, щоби змусити частину українських військ вивести із Донбасу для захисту Харкова.

Втім, експерт все ж не виключає, що окупанти можуть створити нове угрупування, яке і буде задіяне для бойових дій в Харкові та Сумах. Як підкреслив Мусієнко, йти на Харків, не атакуючи Сумщину, неможливо, тому окупантам все ж доведеться розширювати фронт.

Якщо загарбники виберуть сценарій із походом на Харків та Суми, то їм доведеться зменшити свій наступальній потенціал на Донбасі. Тобто, додав експерт, не буде виконана одна із цілей загарбницької війни – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Мусієнко підкреслив, що зрозуміти, який сценарій обрали окупанти, можна буде після аналізу розташування їх сил та засобів. Якщо буде скупчення загарбників на одному із напрямків, тоді більш-менш можна спрогнозувати, куди вони мають намір рухатися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські ЗМІ повідомили про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін не відмовився від наміру захопити Харків. При цьому значна частина українських експертів заявила, що у ворога на даний момент немає ні сил, ні засобів, щоб захопити місто. Втім, є думка, що такі сили можуть з’явитися після проведення мобілізації. За їх даними, для того, щоб спробувати окупувати Харків ворогу потрібно 150 тис. військових.

Втім, експерти відзначають, що ворог насправді хоче захопити не тальки Харків, а всю Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини