Головна Новини Суспільство Війна з Росією "ГУР анонсувало усунення Зеленського": SPRAVDI пояснили, чи дійсно це фейк
commentss НОВИНИ Всі новини

"ГУР анонсувало усунення Зеленського": SPRAVDI пояснили, чи дійсно це фейк

Кремль продовжує здійснювати спроби дискредитації президента Зеленського

2 березня 2024, 08:00 comments1274
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти поширюють чергову неправдиву інформацію про нібито "анонсування" Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України усунення президента Володимира Зеленського від влади. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI).

"ГУР анонсувало усунення Зеленського": SPRAVDI пояснили, чи дійсно це фейк

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Зазначається, що РосЗМІ цього разу відзначилися фейком про нібито "оприлюднення" представниками ГУР "точної дати повалення влади президента Зеленського". Проте насправді у військовій розвідці нічого подібного не заявляли.

"Поширене повідомлення є плодом захворілої уяви російської пропаганди та систематичної кампанії кремля з дискредитації президента Зеленського", — йдеться у публікації.

У Центрі нагадали, що Зеленський є законно обраним та легітимним президентом України, "в умовах повномасштабного вторгнення Росії продовжує виконувати обов'язки гаранта Конституції".

У контексті чергового російського фейку в SPRAVDI звернули увагу на представлені раніше дані від ГУР про нову спробу країни-агресора розхитувати суспільно-політичну ситуацію всередині України та підготовку Росією спецоперації під назвою "Майдан-3".

"Тиражування цих та подібних повідомлень відповідає заяві Комітету з розвідки при президентові України про реалізацію РФ спецоперації "Майдан-3" щодо поширення деструктивних наративів", — йдеться у заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на форумі "Україна. Рік 2024" керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив про нову російську інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) "Майдан-3". Як оцінюєте цю заяву? Чи існують озвучені ризики після розтину ворожих планів? Як їх мінімізувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/36980
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини