Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гуменюк розповіла про "невеличку паніку" росіян у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуменюк розповіла про "невеличку паніку" росіян у Чорному морі

Після атак України по російських кораблях, флот РФ розосередив свої кораблі.

8 серпня 2023, 11:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що Росія розосередила свої корабельні угрупування в акваторії Чорного моря. Такі дії Гуменюк назвала "невеличкою панікою" росіян.

Гуменюк розповіла про "невеличку паніку" росіян у Чорному морі

Речниця ОК Південь Наталя Гуменюк. Фото з відкритих джерел

Під час ефіру загальнонаціонального телемарафону Наталія Гуменюк пояснила, чому російські кораблі розосередились у Чорному морі.

"У Чорному морі панує невеличка паніка після певних подій", — говорить Гуменюк.

За словами Гуменюк росіяни "максимально розосередили своє корабельне угруповання" в регіоні, який колись вважали безпечним для свого флоту. Однак тепер для росіян безпека – це маневри.

Нагадаємо, що в ніч на 5 серпня український надводний безпілотник завдав удару по десантному кораблю РФ "Оленегорский горняк", а за день до того був атакований російський нафтовий танкер SIG. Після пошкоджень Кримського мосту "Оленегорский горняк" перевозив військові товари з материкової частини Росії до анексованого Криму. Тоді як танкер SIG перебував під санкціями США. Російське судно перевозило паливо до у Сирію, а від початку повномасштабного вторгнення постачало енергоресурси до Криму, де розташовані російські військові бази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила Україні після ударів по російському нафтовому танкеру. Російська дипломатка вказала, що це "варварські дії", а "виконавці неминуче понесуть покарання".

Також "Коментарі" писали про аналіз ISW, де пояснили мету ударів по російських кораблях. Американські аналітики заявили, що це український план для майбутніх операцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини