Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські військові шукають причини, аби втекти з Криму - Гуменюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові шукають причини, аби втекти з Криму - Гуменюк

Офіцери російської армії намагаються будь-яким чином залишити півострів перед початком українського контрнаступу.

2 травня 2023, 14:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські офіцери намагаються використати ротацію, щоб залишити незаконно анексований Кримський півострів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Espreso.tv.

Російські військові шукають причини, аби втекти з Криму - Гуменюк

Російські військові тікають з Криму. Фото з відкритих джерел

Речниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що нещодавні вибухи в Криму, зокрема і в Севастополі створили корки на дорогах. Росіяни намагаються залишити півострів. Гуменюк вказує, що більшість тих, хто тікає з Криму приїхав туди вже після російської анексії.

 "Після вибухів у Севастополі в росіян дуже перевантажені логістичні шляхи, які ведуть в Росію. Також з Криму до Росії збираються тікати саме ті, хто приїхав туди з 2014 року", — говорить речниця ОК "Південь".

Окрім цивільних громадян РФ, з Криму також намагаються втекти російські військові. Вони пишуть дозволи на відпустку або переведення на інше місце.

"Зараз в Криму відбувається ротація певних військових підрозділів. Багато офіцерів намагаються використати цю ротацію, щоб змінити своє місце проходження служби назавжди. Тобто пишуться рапорти від відпусток до переведення", — каже Наталя Гуменюк.

Раніше портал "Коментарі" портал "Коментарі" повідомляв, що американська розвідка порахувала кількість втрат особового складу армії РФ та найманців з групи "Вагнера" на сході України за період російського наступу, який тривав з грудня 2022 року.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Дмитра Кулебу, який пояснив, що вплине на рішення надати Україні винищувачі F-16. На думку українського політика це два фактори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини