Головна Новини Суспільство Війна з Росією Грозев розповів, чи причетна Україна до загибелі Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Грозев розповів, чи причетна Україна до загибелі Пригожина

Авторитетний журналіст Bellingcat пояснює, чи може Україна стояти за смертю лідера ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина.

24 серпня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Журналіст Христо Грозев з проєкту онлайн-розслідувань Bellingcat спростував припущення, що за катастрофою літака на якому перебував лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин може стояти Україна. Про це повідомляє портал "Коментар" з посиланням на YouTube-канал "Популярна політика", якому Грозев дав інтерв'ю щодо смерті Пригожина.

Грозев розповів, чи причетна Україна до загибелі Пригожина

Журналіст Христо Грозев. Фото з відкритих джерел

Після інформації про можливу смерть Пригожина прокремлівські аналітики та журналісти почали повідомляти, що за цим випадком могла стояти Україна. Так російський "експерт" Сергій Марков вказує, що ніхто не вірить, що смерть Пригожина це нещасний випадок та стверджує, що це "терористичний акт України напередодні Дня Незалежності України".

На такі коментарі відреагував Христо Грозев, який спростував заяви прокремлівського аналітика.

"Якби Україна мала можливості зробити щось подібне, вона б зробила це в той час, коли Пригожин був одним з її головних ворогів, коли він стояв на чолі одного з найефективніших родів військ Росії", — сказав Грозев.

За словами Грозева Пригожин також міг інсценувати свою смерть. Подібні інциденти вже були, коли у 2019 році повідомлялось, що Пригожин загинув в авіакатастрофі у Конго. Однак через кілька днів ця інформація була спростована. Проте Христо Грозев вважає, що найімовірніше смерть Пригожина організував особисто президент Росії Володимир Путін через його приниження у червні, коли відбувся бунт вагнерівців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній очільник ЦРУ розповів, яке очікує майбутнє ПВК "Вагнер" після смерті Пригожина.

Також "Коментарі" писали про речника Кремля Дмитрія Пєскова, який зник на три тижні після скандальних слів про демократію в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 серпня 2023, 10:08

Ворон ворону око не дзьобне. Корумповані найбільше постраждали. Не даремно Путін перестав йому довіряти.


Новини