Головна Новини Суспільство Війна з Росією Граната в пральній машині та інші "сюрпризи" росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Граната в пральній машині та інші "сюрпризи" росіян

Російські війська після втечі з Херсонщини залишили вибухівку в багатьох місцях. Таким чином від наслідків російської окупації досі помирають люди в Україні.

13 грудня 2022, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни, які тікали з Херсону залишили пастки у місті, наприклад гранату в пральній машині та дорожній знак, який спрямовував людей на мінне поле. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Associated Press.

Граната в пральній машині та інші "сюрпризи" росіян

Росія залишає після себе тонни вибухівки. Фото: з відкритих джерел

Україна звільнила місто Херсон, яке перебувало під російською окупацією понад вісім місяців. Це був сильний іміджевий удар по авторитету Путіна. Пропри це сліди окупації досі помітні в звільненому місті.

Після звільнення Херсону, Україна почала відновлювати знищену інфраструктуру та допомагати місцевим мешканцям. А Росія й досі завдає ударів по українському місту. Окрім цього, жителям Херсонщини потрібно досі зіштовхуватись з пам'ятками російської окупації, тобто пастками.

За даними Associated Press росіяни залишили вуличний знак з написом "Обережно міни!" на головній дорозі і таким чином спрямовують його на бічну дорогу, яка насправді була замінованою. В цьому місці загинуло кілька українських військових.

"Щоб дати вам уявлення, протягом місяця нашої роботи ми знайшли та вилучили кілька тонн мін", — говорить український працівник.

Військові розповідають, що росіяни заклали міни в дорожніх ямах або прикопують їх у землю.

"Поля настільки сильно заміновані, що близько 30% орних земель у регіоні навряд чи будуть засіяні навесні", — повідомляють для Associated Press.

Окрім вулиці, росіяни встановлювали вибухівку і в будинках. В одному з житлових будинків Херсонщини російські військові поклали гранату в пральну машину так, щоб при відкритті контейнера для порошку стався вибух.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українському посольстві в Мадриді стався вибух.

Також "Коментарі" писали про американця, який вісім місяців жив під окупацією в Херсоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини