Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головним завданням Кадирова в Україні є смерть Зеленського, - іноземні ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Головним завданням Кадирова в Україні є смерть Зеленського, - іноземні ЗМІ

Володимир Путін доручив чеченцю взяти Київ та вбити українського Президента

16 грудня 2022, 23:33
Поділіться публікацією:

На початку війни в Україні президент Росії Володимир Путін наказав чеченському лідеру Рамзану Кадирову зайняти урядові приміщення в Києві та вбити українського президента Володимира Зеленського, пишуть "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal. Видання ж інформує з власних джерел в українській розвідці та Службі безпеки України.

Головним завданням Кадирова в Україні є смерть Зеленського, - іноземні ЗМІ

Фото: Офіційний сайт Кремля

За три тижні до початку нападу на Україну 24 лютого Путін викликав Рамзана в Кремль, щоби виробити стратегію. За словами співробітників української розвідки, чеченцю доручив взяти Київ та вбити українського Президента. У наступні дні "піхотинеь Путіна" виглядав впевненим у собі. "Пан Зеленський, настала година, коли клоунське шоу добігає кінця", — написав він у соцмережах 14 лютого, коли його бойовики проходили підготовку до операції в Білорусі.

"Вбивство Президента — почесне та бажане завдання, було "своєрідним бонусом Кадирову", — сказав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данилов. Війська чеченського бойовика увійшли до України 25 лютого, наступного дня після вторгнення, трьома колонами важкоозброєних бронетранспортерів. На відео, перехопленому українською розвідкою та переглянутому Journal, вірний Кадирову високопосадовець доповів своєму начальнику про початок операції. "Час рівно 00:00. Ми починаємо рух", — сказав він Кадирову. — Понад 1500 осіб, найкращі спецпідрозділи, найкращі бійці".

Проте вони зустріли неймовірно жорсткий і неочікуваний опір. Першу з трьох груп українці майже повністю знищили на підступах до Києва. Дві інші групи зупинилися для перегрупування, так і не дійшовши до столиці. Невдала спроба виявилася провісником набагато глобальних проблем: Зеленський не лише вижив, а й досяг успіху.

Як пише видання, згідно з документами та інтерв'ю з українськими чиновниками та людьми, близькими до Кремля, Путін протягом десятиліть використав величезний російський бюджет для підтримки Кадирова. Тепер 46-річний чеченський польовий командир напружується, щоби виконати найважливіші вимоги російського лідера. І сам себе публічно називав себе піхотинцем Путіна.

Упродовж майже 20 років Москва надсилала Кадирову мільярди доларів, які він використав для управління своїм рідним регіоном як особистою вотчиною із власною висококваліфікованою приватною армією.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заперечує, що російський лідер наказав чеченському польовому командиру вбити президента України Володимира Зеленського, назвавши це твердження "абсолютно абсурдним, безпідставним та хибним". Кадиров не відповів на прохання про коментар.

Протягом усього конфлікту в Україні солдати Кадирова прямували до окупованих Росією міст, включаючи Бучу під Києвом і донбаських міст Маріуполь і Сєвєродонецьк. Українці іноді використовують дієслово "кадирити" для опису побиття ув'язнених великими дерев'яними ціпками.

Читайте також на "Коментарях" — племінник Кадирова приїхав на південь України: у Кремлі йому знайшли посаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 грудня 2022, 05:52

Про Зе-Ассада прям, як про Леніна легенди складають. Цей бункерний до 98 років буде жити. На його похованні одурілий, засліплений, православний натовп буде давити один одного в тисняві, як на похованні Сталіна. Та волати: "Як рано ти пішов, війну не встиг закінчити, репарації не встиг стягнути, лишив осиротілу Україну, її міста, як Сирію в руїнах". Легендарні негідники всі однакові: Башар Асад, Лукашенко, Каддафі, Чаушеску, Пол Пот, Кастро, Мадуро, Ким, Мао, ... - тримаючись за владу, лишають після себе руїни.


Новини