Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головне, чи вистоїть українська армія. Названо місто, яке ворогу наказали взяти будь-якою ціною
commentss НОВИНИ Всі новини

Головне, чи вистоїть українська армія. Названо місто, яке ворогу наказали взяти будь-якою ціною

Окупаційні війська отримали наказ будь-якою ціною взяти Часів Яр, повідомив в ефірі «Київ 24» офіцер бригади "Рубіж" Національної гвардії України Володимир Черняк. За його словами, там ідуть запеклі бої

3 квітня 2024, 14:51 comments1241
Поділіться публікацією:

Російські загарбники отримали прямий наказ, а саме: захопити місто Часів Яр, що знаходиться в Донецькій області, повідомив Володимир Черняк.

Головне, чи вистоїть українська армія. Названо місто, яке ворогу наказали взяти будь-якою ціною

Часів Яр

За його словами, необхідно розуміти, якщо ворог має політичну ціль захопити до певної дати якийсь із населених пунктів, то він спрямує всі свої сили для того, щоб це зробити.

При цьому, як підкреслив Черняк, окупанти не мають жодних обмежень на застосування артилерії, бойових вертольотів та живої сили.

"Противник досить близько підійшов до Часового Яру, зараз головне питання – вистоїть українська армія чи ні",
— сказав військовий.

Вій висловив сподівання на те, що все ж найближчим часом ситуація буде змінена на користь Сил оборони. Проте наразі, додав військовий, ситуація така, що просто неможливо зробити жодних позитивних прогнозів.

"На Бахмутському напрямку зараз справжнє пекло, лише завдяки героїзму наших Сил оборони противник не зайняв цей населений пункт"
, – підкреслив військовий.

Також він пояснив, навіщо окупантам Часів Яр. За його словами, із окупацією цього міста ворог отримає можливість встановити вогневий контроль над Костянтинівкою, а також навіть частково над Краматорськом. Тобто, підкреслює Черняк, Часів Яр є панівною висотою в цьому регіоні. Якщо окупанти зможуть захопити це місто, то отримають значну перевагу, додав Черняк.

Окрім того, він підкреслив, що кожен населений пункт має стратегічне значення в обороні Часового Яру. Зокрема, те ж Іванівське. За його словами, якщо буде ослаблено один із флангів, то ворог отримає перспективний плацдарм для наступу на інший фланг.

При цьому Черняк додав, що у відступі Сил оборони від будь-якого із населених пунктів немає нічого поганого, проте за умови, якщо вдасться зберегти багато життів військових. Втім, за його словами, якщо Україна втратить Часів Яр, то для того, щоб його повернути під контроль доведеться втратити багато життів військовослужбовців. Саме тому, додав Черняк, поки є можливість тримати місто, його треба тримати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Сили оборони з усіх сил намагаються втримати Часів Яр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини