Головна Новини Суспільство Війна з Росією Головна ознака наближення наступу ЗСУ – чи може РФ випередити і знову піти у наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Головна ознака наближення наступу ЗСУ – чи може РФ випередити і знову піти у наступ

Росіяни зазнають значних втрат, хоча реальна цифра достеменно невідома

8 травня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

У ЗМІ та соцмережі триває обговорення анонсованого раніше контрнаступу ЗСУ. Яка головна ознака наближення контрудара ЗСУ? Чи може Росія не лише не дати Україні відвоювати свої землі, а й розпочати новий масований наступ? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, проаналізувавши думки експертів.

Головна ознака наближення наступу ЗСУ – чи може РФ випередити і знову піти у наступ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ активно готуються до наступальних дій

Підготовка до контрнаступу ЗСУ вже йде повним ходом і це бачить сам агресор. Про це в інтерв'ю "Апостроф TV" розповів полковник запасу військовий експерт Роман Світан.

Експерт зазначив, що дизельне паливо, яке є двигуном війни, зараз під ударом. Зараз усі засоби далекого ураження використовуються у сховищах нафтопродуктів. До цього процесу приєднаються і російські корупціонери, які розпочнуть підриви резервуарів по всій Росії, щоб таким чином прикрити зникнення пального, яке було вкрадено раніше, вважає він.

"Удар безпілотниками по Кремлю був інспірований росіянами або для скасування параду на 9 травня, або для інформаційного прикриття чергових ударів по об'єктах в Україні", — вважає Роман Світан.

Водночас Світан прогнозує, що наступальні дії на Донбасі ЗСУ, швидше за все, вчиняти не зможуть.

"Можуть бути локальні контрнаступальні дії та повернення деяких позицій, які були втрачені раніше", – вважає Роман Світан.

Також експерт висловив думку, що наступ ЗСУ не відбудеться найближчим часом через те, що ґрунт ще не готовий до таких "навантажень".

"Він має просохнути на глибину 30-50 см, щоб по ньому змогла пройти важка техніка. А от у вихідні потрібно дивитися на погоду, — зазначив експерт.

На початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти офіційно мали 800-тисячну армію

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив в ефірі телеканалу "FREEДІМ", що втрати російських загарбницьких військ незрівнянні з їхніми можливостями. Щоб відновити наступальні дії, країні-агресору потрібно мобілізувати ще 300-400 тисяч людей.

Експерт зазначив, що росіяни зазнають значних втрат, хоча реальна цифра достеменно невідома. Він наголосив, що без проведення домобілізації РФ наступати не зможе.

"Для того, щоб відновити свої наступальні дії не тільки на Бахмут, а й на інших напрямках, постає питання, що ще потрібно мобілізувати 300-400 тис. на території Росії. Ці цифри не вкладаються в голові, але це факт. Важлива цифра". І це означає, що їхні втрати незрівнянні з їхніми можливостями", – наголосив Тимочко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить така пильна увага до контрнаступу ЗСУ – чи це вплине на плани України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини