Головна Новини Суспільство Війна з Росією Голова СБУ розкрив таємницю, завдяки чому дрони «Sea baby» є надзвичайно потужними
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова СБУ розкрив таємницю, завдяки чому дрони «Sea baby» є надзвичайно потужними

Голова СБУ Василь Малюк під час саміту UNITED24 розкрив таємницю, чим насправді оснащені українські дрони, які викликають у окупантів паніку, «Sea baby». За його словам, вони оснащені системами «Град»

23 травня 2024, 18:41
Поділіться публікацією:

Голова Служби безпеки України Василь Малюк офіційно підтвердив інформацію про те, що українські дрони "Sea baby", які наводять паніку на росіян, оснащені системами "Град". За його словами, вони дають можливість ефективно обстрілювати окупантів з моря.

Голова СБУ розкрив таємницю, завдяки чому дрони «Sea baby» є надзвичайно потужними

Василь Малюк

"Це нова віха в історії морських битв",
- сказав Малюк і підкреслив, що спецслужби вперше використала безпілотник "Sea baby", який був оснащений реактивними системами залпового вогню "Град", у грудні 2023 року.

Як підкреслив Малюк, таке "технічне рішення" розширює перелік потенційних цілей на морі.

При цьому очільник СБУ нагадав, що нещодавно спецслужби таким дроном вразили позиції російських загарбників на Кінбурській косі. Також цими безпілотниками було вражено чотири ворожі кораблі.

Окрім того, голова СБУ підкреслив, що "Sea Baby" є багатоцільовою платформою, вона також здатна виконувати дистанційне мінування.

"Ми успішно адаптуємо різні види озброєння до наших надводних дронів",
— підкреслив Малюк.

При цьому він відмовився розкривати усі деталі розробок, щоб не давати можливості російським загарбникам підготуватися до "сюрпризів".

"Ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення і щодня вдосконалюємося",
- підкреслив очільник СБУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія щиро ненавидить СБУ та її очільника Василя Малюка через те, що дрони спецслужб нищать російські кораблі та НПЗ. Дійшло до того, що Басманний районний суд Москви у березні навіть видав рішення, за яким заочно заарештував керівника Служби безпеки України Василя Малюка. Причиною цього кроку стала справа  "про публічні заклики до тероризму".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини