Головна Новини Суспільство Війна з Росією Годинник Судного дня наблизився до рекордного значення через війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Годинник Судного дня наблизився до рекордного значення через війну в Україні

Вченні перевели годинник Судного дня на 90 секунд до півночі. Це свідчить про рекордну небезпеку для людства.

25 січня 2023, 12:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група вчених попереджає, що існування людства знаходиться під максимальною загрозою, якої ще не було від закінчення Другої світової війни. Науковці перевели годинник Судного дня на 90 секунд до півночі через російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Годинник Судного дня наблизився до рекордного значення через війну в Україні

Годинник Судного дня. Фото з відкритих джерел

Вченні Ради з науки та безпеки кожного року встановлюють час годинника Судного дня. Чим ближче час до півночі, тим ближче людство перебуває до свого знищення. Останні кілька років годинник Судного дня показував 100 секунд до півночі, проте переважно російське вторгнення в Україну, змусило здвинути стрілки до більш загрозливого стану. Науковці у 2023 році встановили на годиннику Судного дня час за 90 секунд до півночі.

"Ми живемо в час безпрецедентної небезпеки, і годинник Судного дня відображає цю реальність. Дев’яносто секунд до півночі – це найближче значення годинника до півночі, і це рішення, яке наші експерти сприймають легковажно", – сказала президентка журналу Bulletin of the Atomic Scientists.

У заяві головною причиною прийняття такого рішення називають війну в Україні.

"Війна Росії проти України поставила глибокі питання… і що найгірше, ледь приховані погрози Росії застосувати ядерну зброю нагадують світові, що ескалація конфлікту – випадково, навмисно чи спеціально – є жахливим ризиком. Імовірність того, що конфлікт може вийти з-під чийогось контролю, залишається високою", — пишуть у заяві науковці.

Дослідники також додали, що Росія вела бойові дії на території Чорнобильскої та Запорізької АЕС, що порушує міжнародні протоколи безпеки та створює ризик викиду ядерних речовин. Раніше найближче до півночі годинник перебував у 2020 році та показував 100 секунд. Тоді науковці пояснили прийняття такого рішення кліматичною кризою та ризиком колапсу через можливість використати ядерну зброю.

Годинник Судного дня наблизився до рекордного значення через війну в Україні - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гонка озброєнь в Азії ризикує вийти з під контролю.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на ядерні погрози експрезидента Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 січня 2023, 14:10

Чудово! Створена на біду людства країна-корупція з Карлою з хутром на обличчі, потягне в прірву весь світ. То так йому і треба, якщо не вистачило розуму не ставати на бік якогось зла. Де там Китай на Тайвань та корейській гопнік?


Новини