Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гіркін написав листа про ситуацію на фронті: чи буде новий наступ росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Гіркін написав листа про ситуацію на фронті: чи буде новий наступ росіян

Ув'язнений Гіркін написав листа про ситуацію на фронті – ISW

7 листопада 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Терорист і колишній російський офіцер Ігор Гіркін вважає, що російські війська будуть "менш здатними до наступальних операцій, ніж зараз" до весни 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), цитуючи лист Гіркіна, який оприлюднила його дружина.

Гіркін написав листа про ситуацію на фронті: чи буде новий наступ росіян

Ігор Стрєлков-Гіркін. Фото: з відкритих джерел

Гіркін вважає, що ситуація для російських сил "поступово погіршується" і що російські сили демонструють "слабку, що зростає (порівняно з можливостями [України]), незважаючи на "в цілому успішне відображення" Росією українського наступу влітку і восени 2023 року.

Гіркін стверджував, що російські війська не тільки не змогли розпочати широкі наступальні операції на початку осіннього сезону, але й не змогли завершити навіть обмежені наступальні операції для досягнення оперативно-важливих цілей, а саме в районі Куп'янська, Лимана та Авдіївки.

Він додав, що тактичні поступи навколо Авдіївки призвели до значних втрат росіян у живій силі.

Гіркін припустив, що зусилля Росії щодо відображення українських локалізованих атак на лінії фронту та одночасні осінньо-зимові наступальні операції, ймовірно, погіршать наступальний та оборонний потенціал Росії до весни 2024 року.

Він додав, що російським військам доведеться витратити частину осінньо-зимової кампанії, що залишилася, на оборону, щоб спробувати усунути виникаючі оперативні кризи, такі як українська присутність на східному (лівому) березі Херсонської області. Гіркін стверджував, що російські війська і надалі залишаться "нездатними до якихось широких наступальних дій", навіть якщо українські війська не зможуть "вибити" російські передові підрозділи, не зможуть досягти прориву в осінньо-зимовий сезон і будуть виснажені.

Гіркін, однак, додав, що такий "позиційний сценарій" не гарантовано і що він побоюється, що українські сили можуть успішно зламати російські сили, які вже виснажені місяцями боїв.

Припущення Гіркіна про те, що поточні російські наступальні операції шкодять перспективам майбутніх російських операцій, є примітним, оскільки російські сили все ще мають відбивати українські наступальні операції, намагаючись ініціювати власні наступальні дії. Час нинішніх російських наступів навколо Авдіївки також був дещо дивним та неоптимальним, оскільки дощова та сльота погода передбачувано заважала російським операціям.

Гіркін натякнув, що додаткова військова допомога Заходу Україні та відсутність мобілізації в Росії могли б дозволити Україні припинити позиційну війну та провести успішні наступальні операції у 2024 році. Гіркін заявив, що українські сили продовжують використовувати надані Заходом війська для поразки російського тилу і навіть знищити аеродром Бердянськ в окупованій Запорізькій області на тлі наступу Росії в Авдіївці.

Гіркін також натякнув, що українські сили продовжуватимуть спустошувати російський тил протягом зими, оскільки російські війська продовжуватимуть наполягати на обмежених наступальних операціях.

Він також заявив, що як тільки Україна отримає винищувачі F-16 західного виробництва, українські сили зможуть мати локальні переваги протягом короткого часу на будь-якій ділянці фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якісь подальші сценарії війни в Україні: що може вплинути на ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини