Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гірка реальність: стало відомо, яке місто змушені будуть залишити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Гірка реальність: стало відомо, яке місто змушені будуть залишити ЗСУ

Українські військові можуть вийти з Селидове, щоб уникнути оточення.

сьогодні, 10:28
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Німецький експерт з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке заявив, що українські військові незабаром будуть змушені залишити одне з найбільших передмість Покровська – Селидове у Донецькій області. Причиною цього стане спроба уникнути оточення силами РФ.

Гірка реальність: стало відомо, яке місто змушені будуть залишити ЗСУ

Війна в Україні. Фото: Pixabay

Юліан Ріпке розповів, що оборону Селидове успішно тримає 15-та бригада нацгвардії України "Кара-Даг", однак російські сили продовжують наступати, а саме місто перебуває в напівоточенні. За словами німецького аналітика, українські військові залишать місто, щоб уникнути оточення. 

"Гірка реальність у Селидовому. "Кара-Даг" діє добре, захищаючи місто, але сусідні частини не справляються. Тож місто паде, попри його мужніх захисників", — пише Ріпке.

Український військовий з 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов вказує, що росіяни використовують свою стандартну тактику та намагаються оточити місто з обох сторін. 

"Селидове п*дари потрохи обходять, беручи місто в кліщі. Іноді пролазять і на окраїни, наразі для них це шлях в одну сторону, проте з часом все може змінитися", — вказує Бунятов.

За словами військового, особливостей бойових дій даний напрямок немає, однак ЗСУ має проблеми зі взаємодією та координацією власних сил.

Гірка реальність: стало відомо, яке місто змушені будуть залишити ЗСУ - фото 2

Карта бойових дій на Покровському напрямку. DeepState

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий описав тривожну ситуацію на фронті та небезпечний маневр, який активно використовує армія РФ.  

Також "Коментарі" писали про реакцію українських військових на можливу присутність військ КНДР на війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини