Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гіперзвукова зброя. У Повітряних силах розповіли, чи зможуть збити російські «циркони»
commentss НОВИНИ Всі новини

Гіперзвукова зброя. У Повітряних силах розповіли, чи зможуть збити російські «циркони»

Україна має необхідні засоби для того, щоб протидіяти російськи протикорабельним гіперзвуковим ракетам «Циркон», заявив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш

27 березня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

Як повідомив Ілля Євлаш, російські "циркони", дійсно, є дуже швидкими. За його словами, гіперзвукова зброя має змогу розвивати швидкість понад 5 махів. При цьому 1 мах становить близько 1,2 тисячі кілометрів на годину.

Гіперзвукова зброя. У Повітряних силах розповіли, чи зможуть збити російські «циркони»

Ракета "Циркон"

"Це дуже-дуже швидка зброя. Якщо ми кажемо про "Циркони, то це приблизно 8-9 махів. Це неймовірно швидко",
— сказав Євлаш.

Втім, додав спікер Повітряних сил, коли "циркони" заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає і вже стає дозвуковою, становлячи приблизно 4,5 махи.

Євлаш розповів, що Повітряні сили починають роботу по знищенню "Циркоан", коли її швидкість починає становити 4,5 махи. Для цього використовуються протибалістичні комплекси SAMP/T або Patriot.

До речі, про те, що Україна може протидіяти російським "цирконам", заявив в ефірі 24 каналу і військовий експерт Роман Світан. За його словами, ракета має дуже високу швидкість, яка становить до 10 тис. км/год. Тому, додав він, час підльоту "Циркона" до Києва може становити максимум 7 хв.

Разом з тим, підкреслив Світан, і Patriot, і SAMP/T дістають та знищують балістику. Правда, за його словами, все ж актуальним питанням є кількість цих систем. Експерт вважає, що Україні потрібно мінімум пів сотні комплексів типу Patriot, щоб закрити територію від ворожих обстрілів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ Андрій Кульчицький заявив, що російська ракета "Циркон" не виконує бойову задачу. Крім того, за словами експерта, Україна здатна збивати такі ракети.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини