Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи здатна Україна збивати російські ракети "Циркон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здатна Україна збивати російські ракети "Циркон"

Українські засоби протиповітряної оборони здатні збивати російські ракети "Циркон", заявив керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ.

27 березня 2024, 11:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ Андрій Кульчицький заявив, що російська ракета "Циркон" не виконує бойову задачу. Крім того, за словами експерта, Україна здатна збивати такі ракети. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Суспільне".

Чи здатна Україна збивати російські ракети "Циркон"

Російська ракета "Циркон". Фото з відкритих джерел

Андрій Кульчицький поділився деякими результатами щодо експертизи уламків ракети "Циркон". Експерт наголошує, що ракета не виконує ту, роботу, яку б мала робити.

"Бойову задачу зазначена ракета не виконує. Все що заряджене, всі характеристики "супер", "гіпер" — все це слова. Вона летить не туди куди треба, виконує не ту роботу, для якої пристосована", — сказав керівник лабораторії військових досліджень.

Експерт наголосив, що українські системи ППО здатні протистояти та збивати російські ракети "Циркон". Кульчицький вказує, що на одному з уламків ракети помітні сліди, які свідчать про її збиття комплексом Patriot.

Крім того, Андрій Кульчицький звернув увагу, що "Циркон" має не більше 40 кг вибухової речовини, що значно менше ніж у таких російських ракетах як X-101 та X-22.

Нагадаємо, що Росія, ймовірно, завдала ударів ракетами "Циркон" по Україні 7 лютого та 25 березня.

Циркон — це російська протикорабельна крилата ракета. У заявлених характеристиках ракета може розвивати швидкість понад 8 махів (близько 10 тис. км на годину) та здатна уникати засоби ППО. Проте, військові аналітики мають сумніви, що заявлені характеристики ракети "Циркон" відповідають дійсності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ пояснили, чому Росія почала використовувати ракети "Циркон"

Також "Коментарі" писали, що у Польщі розповіли, чому російська ракета залетіла на їх територію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини