Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гібридний трибунал над Росією. Стало відомо, чи погодиться Україна на такий формат
commentss НОВИНИ Всі новини

Гібридний трибунал над Росією. Стало відомо, чи погодиться Україна на такий формат

Україна категорично виступає проти так званого гібридного трибуналу над Росією, заявив в інтерв’ю «Укрінформу» нардеп Денис Маслов. За його словами, злочинці мають бути притягнуті до відповідальності іменем світової спільноти

30 квітня 2024, 15:43
Поділіться публікацією:

За словами голови комітету Верховної Ради з питань правової політики Дениса Маслова, є три варіанти створення спеціального міжнародного трибуналу, який повинен покарати Росію за ті злочини, які вона вчинили в Україні. При цьому нардеп підкреслив, що вже рік тривають дискусії із приводу форми цього трибуналу.

Гібридний трибунал над Росією. Стало відомо, чи погодиться Україна на такий формат

Трибунал над Росією

Як підкреслив Маслов, перший варіант трибуналу передбачає його роботу на підставі рішення Генеральної Асамблеї ООН. Другий варіант передбачає його роботу на основі багатосторонньої міжнародної угоди з різними країнами або об'єднаннями країн та певними міжнародними інституціями.

Втім, є також і третій варіант, "гібридний", підкреслює нардеп. Він передбачає можливість створення спеціального суду всередині української системи правосуддя. При цьому, каже Маслов, планується, що суддями будуть іноземцями, які повинні надати об'єктивності цьому процесу. Однак, заявив народний депутат, Київ виступає проти такого варіанту трибуналу з двох об’єктивних причин.

Причина перша полягає у тому, каже Маслов, що ще не розв'язане питання імунітету найвищих посадових осіб країни-терориста Росії. Друга ж причина полягає в тому, що  Україна не може за найбільшу воєнну агресію з часів Другої світової війни притягати до відповідальності злочинців іменем України.

"Важливо, щоб злочинців було притягнуто до відповідальності іменем всієї світової спільноти", — підкреслив народний депутат.

При цьому політик підкреслив, що демократичний світ повинен розв'язати питання щодо імунітету трьох вищих посадових осіб Російської Федерації.

"Я думаю, у більшості політиків у світі вже є розуміння, що такі імунітети має бути знято",
- сказав Маслов і додав, що в цьому напрямі Україна зараз веде роботу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи зможе світ покарати країну-агресора Росію за її злочини в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини