Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гетьман: Півмільйона снарядів для європейців багато, але це в п’ять разів менше, ніж у росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетьман: Півмільйона снарядів для європейців багато, але це в п’ять разів менше, ніж у росіян

Мільйон снарядів – це менше 3000 пострілів на добу, і цього явно недостатньо для перемоги, про це в інтерв’ю «Громадському радіо» розповів військовий експерт Олексій Гетьман, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 14:58
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у колонці для СNN повідомив, що Україні не вистачає сил та засобів, а у партнерів не вистачає снарядів, щоб передати їх ЗСУ. При цьому Олексій Гетьман вважає, що Україна ніколи не зможе зрівнятися з РФ по кількості зброї.

Гетьман: Півмільйона снарядів для європейців багато, але це в п’ять разів менше, ніж у росіян

У РФ ситуація зі снарядами краща в рази

"Росія завжди у 3-5 разів переважає нас за кількістю снарядів та озброєння. Коли європейські чи американські посадовці заявляють, що планують передати Україні, умовно, 524 тис. снарядів, вони "тиснуть" на свідомість громадян Євросоюзу, переконуючи, що вони все добре роблять. Це певне введення в оману. Адже є листи нашого військового керівництва про те, що ми починаємо програвати в артилерійській війні. І коли людина в Європі чує про півмільйона снарядів, їй здається, що це багато, а коли дізнається, що у нас їх все одно у 5 разів менше, ніж у росіян — інша справа",
— говорить Гетьман.

Він нагадав, що єврокомісар із питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон заявив, що ЄС планує виготовити і передати Україні 1 млн боєприпасів у 2024 році. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що до березня Євросоюз доставить Україні близько 520 тис. снарядів.

Тобто, підкреслює Гетьман, мільйон ніхто не передасть, а буде 524 тис.

"Якщо кількість снарядів все ж збільшать до мільйона, то буде добре. Але мільйон на рік — це, в кращому випадку, буде втричі менше, ніж використовуватиме Росія. Вони зараз виробляють 1,5-2 млн снарядів, і ще 1 млн їм може передати Північна Корея. Якщо у нас буде 1 млн — це менше 3000 пострілів на добу. Зараз ми робимо близько 2000, і цього замало",
— підкреслив експерт.

Разом з тим, Гетьман вважає, що Україні потрібно робити ставку на дрони. Вони дозволяють завдавати ударів противнику без втрат серед українського особового складу і руйнувати тил російського фронту.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна до березня отримає не всі снаряди, які їй були обіцяні Європейським Союзом, про це повідомив віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Також "Коментарі" повідомляли, що військові у Авдіївці відчувають "снарядний голод", що може спричинити вихід з міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини