Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб ЗСУ попереджає про нову провокацію РФ на Запорізькій АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб ЗСУ попереджає про нову провокацію РФ на Запорізькій АЕС

Російські окупанти готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції

14 квітня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Нещодавно з’явилась інформація про те, що російські окупанти наразі планують нові провокації на Запорізькій АЕС. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, збройні сили Російської Федерації готують операцію, яка має відбутися під так званим "фальшивим прапором".

Генштаб ЗСУ попереджає про нову провокацію РФ на Запорізькій АЕС

Росія планує створити нову провокацію на ЗАЕС

У заяві Генштабу йдеться про те, що Росія використовує ЗАЕС як засіб шантажу, що становить загрозу не тільки для України, але й для всього світу.

"Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи", — стверджують у відомстві.

За останні тижні, як зазначає Генштаб, Російська Федерація неодноразово намагалася перекласти на Україну відповідальність за атаки безпілотниками на об'єкти ЗАЕС. Ці дії є частиною ширшої стратегії Кремля, спрямованої на підтримання напруженості та невизначеності у регіоні.

У відповідь на ці провокації, представники українського Генштабу підкреслюють сталу позицію України щодо безпеки ядерних об'єктів.

"Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції”, — йдеться в повідомленні 

Наразі безпека атомної станції залишається під загрозою через присутність російських військових, які продовжують утримувати свою техніку та здійснювати оперативні дії з території станції.

Нагадаємо, що міністерство енергетики України тісно співпрацює з американською компанією Westinghouse за двома проектами. Згідно з ними, на Хмельницькій атомній електростанції добудують ще чотири реактори. Таким чином Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі, навіть більшою, ніж Запорізька атомна електростанція. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини