Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб на фронті ускладнює дронщикам життя. Втрачається час і ефективність
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб на фронті ускладнює дронщикам життя. Втрачається час і ефективність

Командування ЗСУ прийняло рішення на базі багатьох рот ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБПАК) створити батальйони. При цьому, як відзначає волонтер Сергій Стерненко, мова не йде про Сили безпілотних систем

2 квітня 2024, 20:49
Поділіться публікацією:

Як відзначає Сергій Стерненко, на перший погляд виглядає, що рішення Генштабу доволі непогано і полягає в тому, щоб наростити штат дронщиків та звести їх у більші підрозділи. Проте, підкреслює волонтер, є нюанси, які одразу не впадають в очі.

Генштаб на фронті ускладнює дронщикам життя. Втрачається час і ефективність

Сергій Стерненко

Як відзначив Стерненко, проблема в тому, що чимало таких рот досі недоукомплектовані. Проте, за його словами, навіть на їхній базі створюють батальйони.

"Це досить дивно, адже коли в тебе немає структури нижчого рівня, формувати на її базі більшу — приректи себе на провал",
— підкреслив Стерненко.

Окрім того, за його інформацією, на посади комбатів подекуди призначають людей, що зовсім не мали відношення до цих рот. Вже працюючі команди, каже волонтер, у кращому разі отримують нового командира, який не заважає. У гіршому ж, додає Стерненко, у них з’являється командир, який не має жодного уявлення про роботу БПЛА.

При цьому, підкреслює волонтер, Генштабу ще від минулого року пропонували замість укрупнення  рот ударних безпілотних авіаційних комплексів піти шляхом легалізації вже існуючих підрозділів у батальйонах. Простими словами каже Стерненко, просто дати тим же FPVішникам штатку взводів БПАК під роботу з дронами у рідних батальйонах. Тобто, додає волонтер, вони і надалі могли б продовжувати виконувати завдання в інтересах своїх батальйонів при цьому мали б нормальне кадрове і матеріальне забезпечення. Натомість, вище командування такі штатні розписи надало тільки окремим існуючим батальйонам, але глобально пішло іншим шляхом — створило окремі батальйони БПАК.

"Це ускладнить залучення FPV-розрахунів до виконання завдань на невеликих ділянках фронту, де стоять механізовані батальйони. Прикомандирування проблеми не вирішить, додасть потреби у часі на злагодження та налагодження роботи, а тут є своя специфіка"
, — підкреслив Стерненко.

При цьому він визнає, що окремі батальйони БПАК справді потрібні для виконання спеціальних та окремих оперативних завдань. Та передусім, за його словами, треба взводи БПАК, щоб свою піхоту могли підтримати свої FPVішники. Або відбити штурм ворога на невеликій ділянці, де він наступає.

"Повальне укрупнення підрозділів скоріше заважатиме ефективній роботі, аніж дасть позитивні результати"
, — відзначив Стерненко.

За його словами, шкода, що вище командування пішло на цей крок, адже таким чином втрачається час, якого зараз геть зовсім не вистачає, та ефективність.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні створюють новий рід військ, який пов'язаний з використанням дронів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини