Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал США назвав ключовий елемент, якого не вистачило для контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал США назвав ключовий елемент, якого не вистачило для контрнаступу ЗСУ

Головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Логан Джонс прокоментував ситуацію на фронті

28 листопада 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Контрнаступу ЗСУ не вистачило одного ключового елемента – повітряної сили. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив колишній верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Логан Джонс.

Генерал США назвав ключовий елемент, якого не вистачило для контрнаступу ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"Росіяни мали достатньо часу, щоб замінувати райони, де, на їхню думку, просуватимуться українські Сухопутні війська. І це призвело до того, що все сповільнилося. Ясно одне: амбіції Путіна захопити цілу Україну не здійсняться", — зазначив американський військовий.

Джонс зазначив, що зараз не бачить остаточної переваги жодної із сторін на полі бою, проте амбіції України та РФ не змінилися. Він вважає, що війна має закінчитися перемогою України та поразкою країни-агресора.

"Якщо цього не станеться, то автократи світу відчують силу. І можливо, що президент Китаю переосмислить свою позицію щодо Тайваню. Якщо Путіна знову приймуть до "сім'ї національних лідерів" і він зможе їздити на міжнародні зустрічі, ніби нічого не сталося, я думаю , що це буде найгірший результат", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – питання підтримки України західними союзниками останнім часом активізувалося. У США досі не вжито нових заходів щодо надання такої допомоги через розбіжності в Конгресі. При цьому, як зазначає видання Newsweek, американська влада, схоже, боїться поразки Росії у цій війні – тому дозують допомогу Україні. Аналогічну політику сповідують, зважаючи на все, європейці, де останнім часом набирають сили партії, які борються за мирні переговори між Києвом і Москвою. При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс підтримуватиме Україну якнайдовше, щоб Київ отримав найкращі умови для мирних переговорів. На тлі явної нерішучості Заходу росіяни встигли окопатися, стримати тиск українського наступу, а тепер самі йдуть вперед, особливо в районах Авдіївки та Куп'янська. Портал "Коментарі" звернувся до експертів, які охарактеризували те, що відбувається на військовому та дипломатичному фронті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини