Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал США Годжес назвав винних у невдалому контрнаступі України
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал США Годжес назвав винних у невдалому контрнаступі України

Американський генерал Бен Годжес вважає, що Захід поставився недостатньо серйозно до українського контрнаступу проти Росії.

24 грудня 2023, 14:15 comments1101
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній головнокомандувач армією США в Європі генерал Бен Годжес вважає, що західні партнери України винні у невдалих результатах контрнаступу, а не сама Україна чи її армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви Годжеса в ефірі TV Rain.

Генерал США Годжес назвав винних у невдалому контрнаступі України

Генерал США Бен Годжес про український контрнаступ. Фото з відкритих джерел

Американський генерал розповів, що у результаті багатообіцяючого контрнаступу ЗСУ Україна не отримала очікуваних результатів. Причиною свого розчарування та прогнозів, які не збулись Годжес назвав малу підтримку з боку Заходу.

вичайно, я був розчарований тим, що український контрнаступ не призвів до тих результатів, на які ми всі сподівалися і які я прогнозував. Це ми, Захід, зазнали невдачі, а не Україна зазнала невдачі", — говорить Бен Годжес.

Генерал США пояснює, що для вдалих дій Захід мав поставитись до ситуації більш серйозно та надати усю необхідну зброю, зокрема і літаки.

"Ми не змогли забезпечити їх тим, на що вони розраховували, включаючи військово-повітряні потужності, високоточну зброю великої дальності та інші потужності, які були потрібні для успіху цього контрнаступу", — вважає американський генерал.

Бен Годжес пояснює, що в ситуації постійних коливань та нездатності Заходу висловити рішуче бажання допомогти Україні, Росія буде використовувати для себе, зокрема поширювати наратив про втому Заходу ввід війни в Україні. У підсумку Годжес наголосив на тому, що Україна переможе, якщо Захід буде серйознішим у питаннях допомоги, а з Путіним немає сенсу йти на переговори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Італії закликав до переговорів між Україною та Росією.

Також "Коментарі" писали про високопоставленого дипломата ЄС Жозеля Борреля, який розповів, доки Путін планує воювати в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 грудня 2023, 14:53

Розкрадач не винен. 95% зброї не було задіяно на фронті, навпаки її задіяли для охорони заможних організмів озброївши їх охоронні армії. Але винен той хто не поставив більше, а ні недолугі. Не треба забувати що Росія приймала участь у всіх останніх гарячих точках світу тому має величезний досвід. Наші блазні від пропаганди тільки реготали от і отримали. Гниле дерево не дає гарних плодів скільки йому не поставити добрива коштовностей зброї.

фєдя

24 грудня 2023, 14:41

Виконайте Будапештський меморандум.


Новини