Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генерал озвучив варіанти визволення Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал озвучив варіанти визволення Криму

Окрім військової стратегії гратиме роль і можливість переговорів, адже цей процес періодично активізується

17 березня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

ЗСУ має кілька варіантів звільнення Криму, але всі стратегії обґрунтовуються на послабленні ворога та зміцнення українських захисників західною зброєю. Про це в Телеефірі заявив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, пишуть "Коментарі".

Генерал озвучив варіанти визволення Криму

З чого почнеться деокупація Криму

“Україна не має сил для приведення десантування, не вистачає снарядів, техніки тощо. І ми говоримо, що треба нарощувати наш військовий потенціал, наші зусилля для виконання стратегічної, оборонної операції та надалі наступальної”, — зазначає експерт.

Романенко наголосив, що правильно спочатку зламати оборону супротивника на півдні, розслабити її.

“Вони самі будуть змушені війська вивести з Лівобережжя, Херсонської області до Криму. І нам треба буде дивитися, в якому стані все це відбуватиметься і спробувати максимально ввірватися в їхню оборону і просунутися якнайдалі. Можна з півострова Крим зробити острів, розбити цей міст, остаточно обмежити всі їхні постачання і потім методом завдання ударів по Криму, знижуючи потенціал військ, які там оборонятимуться, завершити звільнення на Сході. І на той час може дозріти ситуація щодо Криму для того, щоб його остаточно звільнити. Тобто, це такі шляхи військового рішення”, — розповів Романенко.

До того ж видно активізацію спроб переговорних процесів, зазначає генерал.

“Але якщо це буде на користь України, з урахуванням того, що мають бути звільнені землі до 91-го року. А якщо ні, то треба буде далі вести бойові дії. Хоч би як це було складно”, — каже Романенко.

"Коментарі" також писали про те, що Росія відмовилася від проведення концерту 18 березня з нагоди “приєднання Криму” на московському стадіоні “Лужники”. В Москві бояться атаки дронів або диверсійних груп з боку України.

Повідомляв портал "Коментарі" і що за дев’ять років окупації Криму Російською Федерацією півострів перетворився на територію страху. Крім того, він втрачає свою унікальність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "найсмертоносніший пілот F-16" готовий захищати небо України (ВІДЕО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини