Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану росіянами ЗАЕС: та чи є у цьому сенс тепер, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану росіянами ЗАЕС: та чи є у цьому сенс тепер, - експерт

Найбільша у Європі - Запорізька АЕС уже понад рік перебуває під російською окупацією. За цей час МАГАТЕ не зуміли добитись демілітаризації АЕС, тому їх подальша діяльність там, немає сенсу

15 червня 2023, 13:25
Поділіться публікацією:

У цьому переконана незалежний експерт з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна, пише портал "Коментарі". Про це вона заявила в Телеефірі.

Гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану росіянами ЗАЕС: та чи є у цьому сенс тепер, - експерт

Чи допоможе ЗАЕС місія МАГАТЕ: думка експерта. Фото з відкритих джерел

Як підкреслила спікер: на станції досі залишається ворог, котрий розміщує зброю, навіть у реакторних відділеннях.

"МАГАТЕ зробило дві доповіді за підсумками року окупації ЗАЕС і на цьому їхня діяльність завершилася. Окупанти можуть використати місію МАГАТЕ, як живий щит під час відходу з атомної станції. Користі від їхнього перебування на станції більше немає. Окрім того, це заважає контрнаступу ЗСУ", – зазначила вона.

Також, як зауважила Кошарна,  у МАГАТЕ немає можливості вільно пересуватися по АЕС та спілкуватися з українським персоналом. Й, таким чином, приймати технічні рішення, вкрай важко. Тому, експерт не бачить сенсу в цих місіях надалі. Тим часом, як повідомили в "Енергоатомі", гендиректор МАГАТЕ уже прибув на окуповану росіянами ЗАЕС.

"Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі розпочав візит на тимчасово захоплену російсько-окупаційними військами Запорізьку атомну станцію", — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, Ґроссі уже тричі побував на окупованій станції. Вперше він відвідав ЗАЕС у вересні минулого року, а вдруге — у березні 2023 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Як підрив Каховської ГЕС вплине на ЗАЕС та Крим: відповідь ЗСУ та "Енергоатому". У Криму вже почалися проблеми із водою. Підрив Каховської ГЕС не може не позначитися на роботі Запорізької АЕС та анексованому півострові Криму, який і так відчуває нестачу води. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини