Головна Новини Суспільство Війна з Росією Газорозподільча станція Суджа під контролем ЗСУ: Галущенко сказав чи йде газ в Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

Газорозподільча станція Суджа під контролем ЗСУ: Галущенко сказав чи йде газ в Європу

На Банковій підтвердили, що газорозподільча станація Суджа знаходиться під контролем ЗСУ

8 серпня 2024, 19:38 comments2806
Поділіться публікацією:

Українські військові таки взяли під контроль газорозподільну станцію в місті Суджа, що розташоване в Курській області Росії. За інформацією The Washington Post, росіяни заявляють, що Збройні сили України також зайняли кілька прикордонних сіл та частину міста Суджа.

Газорозподільча станція Суджа під контролем ЗСУ: Галущенко сказав чи йде газ в Європу

Російський газ

Радник президента України Володимира Зеленського, на умовах анонімності, повідомив виданню, що українські сили контролюють газорозподільну станцію, розташовану приблизно за 8 кілометрів від українсько-російського кордону.

У відповідь на ці події Росія посилила охорону Курської АЕС.

The Washington Post також зазначає, що бойові дії в Курській області тривають вже третій день поспіль, і за заявами російських військових, Україна захопила частину Суджі та декілька прилеглих сіл.

Разом з тим, як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, транзитний маршрут для постачання російського газу в Європу через територію України залишається в робочому стані. Міністр підкреслив, що Росія не зверталася до України щодо можливих проблем із транзитом газу, повідомляє Reuters.

Суджинська газоперекачувальна та вимірювальна станції в Курській області Росії є єдиним входом для російського природного газу в українську газотранспортну систему, через яку газ надходить до Європи.

При цьому відомо, що російський "Газпром" планує транспортувати через Україну близько 41,7 мільйона кубометрів газу в п'ятницю, що є збільшенням порівняно з 37,25 мільйона кубометрів, які були заплановані на четвер.

У травні 2022 року Україна зупинила транспортування газу альтернативним маршрутом через транзитний пункт "Сохранівка", що розташований поблизу Луганської області.

Україна звинуватила російські війська у крадіжці транзитного газу та перенаправленні його в регіони, контрольовані проросійськими сепаратистами на сході країни.

Після закриття "Сохранівки" обсяги транзиту зменшилися на чверть, оскільки "Газпром" заявив, що не може перенаправити ці обсяги на станцію "Суджа".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ у Росії взяли під контроль одну із найбільших газорозподільчих станцій в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини