Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ у Росії взяли під контроль одну із найбільших газорозподільчих станцій в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ у Росії взяли під контроль одну із найбільших газорозподільчих станцій в Європі

ЗСУ зуміли захопити найбільшу газоросподільчу станцію «Суджа»

7 серпня 2024, 16:03
Поділіться публікацією:

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, одна з найбільших газорозподільчих станцій в Європі Суджа — перейшли під контроль ЗСУ.

ЗСУ у Росії взяли під контроль одну із найбільших газорозподільчих станцій в Європі

Суджа

"Чому захвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу в рік", — відзначив нардеп.

Цю інформацію підтверджує і військовий Віктор Таран.

"ЗСУ зайняли газовимірювальну станцію "Суджа," через яку Газпром прокачує газ у Європу обсягом 42 млн кубометрів на добу. Стає цікавіше", — написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами російського опозиціонера Іллі Пономарьова зайшли у Курську область саме українські регулярні війська, а не РДК. За його словами, якщо російські добровольці там і є, то виконують якусь допоміжну функцію.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що операція ЗСУ має кілька цілей. Серед них – відтягнути ворожі війська із фронту в Україні. Також кажуть, що, можливо, українські військові хочуть захопити Курську АЕС. Росіяни навіть із цього приводу почали отримувати попередження. Втім в РФ уже заявили, що, буцімто, військові, які зайшли в Курську область, не мають на це сил і засобів.

При цьому військові вказують на цікавий момент, операцію в Курській області демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", бо всі від нього чекають рішень, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це треба пояснювати усім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще у минулому році, а нині — знову видно", — кажуть військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини