Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гауляйтери Херсонщини в один голос заявляють про наступ ЗСУ: про що говорить істерика окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гауляйтери Херсонщини в один голос заявляють про наступ ЗСУ: про що говорить істерика окупантів

Ривок ЗСУ на херсонському напрямку буде для противника несподіваним, як було нещодавно на Харківщині

19 жовтня 2022, 12:42
Поділіться публікацією:

Гауляйтери Херсонщини – Стремоусов та Сальдо – фактично одночасно заявили про підготовку наступу ЗСУ та закликали мешканців окупованих територій евакуюватися на лівий берег Дніпра. Командувач ЗС РФ у "зоні спеціальної військової операції" (у війні проти України) Сергій Суровікін також визнав, що для армії агресора на Херсонщині склалася непроста ситуація. Про що говорять такі заяви? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Гауляйтери Херсонщини в один голос заявляють про наступ ЗСУ: про що говорить істерика окупантів

Херсонська область. Фото: з відкритих джерел

Судячи з риторики Стремоусова та Сальдо, в успіху наступу ЗСУ вони навіть не сумніваються

Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов пояснює:

"Панічні заяви гауляйтерів різного калібру (Стремоусова, Сальдо), які збіглися за часом, не говорять ні про що, крім їхньої паніки. Очевидно, що ЗСУ взагалі і Генштаб зокрема не повідомляють про свої плани колаборантів. Мабуть, Стремоусов і Сальдо вже настільки скучили, що не можуть обходитися без цієї теми. Засинають і прокидаються з одним питанням – коли наступ ЗСУ. І, зважаючи на риторику, в успіху цього наступу вони навіть не сумніваються. Тому і не закликають до спокою, і не загрожують відкинути нашу армію від міста".

Це, на думку експерта, радше нагадує крик приречених. І на те є причини. Наступ, упевнений Кирило Сазонов, буде незабаром. І воно буде успішним.

"Ми звільнимо Херсон, область та Крим, – наголошує воїн-політолог. – Але конкретної дати і як це буде зроблено ніхто, звичайно, заздалегідь не озвучуватиме. Це військова таємниця – і наш ривок має бути для супротивника несподіваним, як було нещодавно на Харківщині".

Люди на окупованих територіях відрізані від джерел реальної інформації, якщо проводилася пропагандистська робота з боку російських медіа

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль звертає увагу, що мешканцям тимчасово окупованої частини Херсонщини зараз масово надходять смс-повідомлення про нібито майбутні масовані обстріли з боку ЗСУ. Їх закликають евакуюватися, для чого надаються автобуси. Евакуюються на лівобережжі Дніпра також усі підрозділи окупаційної "громадянської адміністрації Херсонської області", включаючи призначеного владою РФ "в.о. губернатора" — Сальдо.

"Росія діє у звичній для неї манері гібридної війни, де інформаційна війна – одна із складових, – зазначає експерт. – Люди на окупованих територіях відрізані від джерел реальної інформації, якщо постійно проводилася пропагандистська робота з боку російських медіа та спецслужб. Їм залишається або діяти на свій розсуд, або піддаватися меседжам роспропаганди і виїжджати до Криму або на територію РФ. В останньому випадку російська пропаганда отримує картинку для продовження обдурювання свого та зарубіжного населення у стилі – Херсонщина не хоче залишатися у складі України, а рветься до обіймів Москви".

Ну, а на полі бою росіяни явно програють. І їхня втеча тепер уже з Херсонщини говорить сама за себе, констатує Катерина Коваль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — воєнний стан у Росії: чи піде на це Путін – які є ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини