Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ганьба для офіцерів РФ: де Росія могла втратити цілу бригаду ПДВ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ганьба для офіцерів РФ: де Росія могла втратити цілу бригаду ПДВ

Наступ окупантів у Харківській області перетворюється на криваву бійню для російських військ

28 червня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

З дуже великою ймовірністю можна сказати, що українським захисникам вдалося розгромити елітну російську 83 повітряно-десантну бригаду у Вовчанську Харківської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Ганьба для офіцерів РФ: де Росія могла втратити цілу бригаду ПДВ

83-а повітрянодесантна бригада РФ. Фото: з відкритих джерел

"Наступ Росії до Дня Перемоги перетворюється на криваву бійню... для російських військ", — йдеться у публікації.

Зазначається, що воно, можливо, було спрямоване на захоплення широкої та глибокої ділянки території, щоб наблизити важку артилерію до Харкова чи навіть виступити на саме місто.

"Ні того, ні іншого не сталося. За кілька тижнів після початку наступу 9 травня близько 30-тисячних російських солдатів застрягли в місті Вовчанську, всього за кілька миль на південь від кордону", — зазначають журналісти.

Повідомляється, що, найімовірніше, 83-та повітряно-десантна бригада РФ відступила з Вовчанська після дорогого тритижневого розгортання — для відновлення боєздатності через велику кількість жертв і тих, хто відмовляється воювати.

"Якщо це підтвердиться, це буде серйозна втрата для нового російського північного угруповання військ, що включає близько семи полків і бригад. А втрати росіян у Вовчанську можуть стати набагато більшими, оскільки ті, хто вижив із цілого батальйону — а це сотні військовослужбовців — опинилися замкненими на хімічному заводі в центрі Вовчанська", — йдеться у статті.

Вказується, що 83 повітряно-десантна бригада є або була елітним підрозділом. Навесні ця бригада брала участь у боях за Годинник Яр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді в РФ закінчуються танки: західні ЗМІ дізналися деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини