Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гаага стала ближче до Путіна: відкрито офіс МКС у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Гаага стала ближче до Путіна: відкрито офіс МКС у Києві

Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт Путіна за викрадення українських дітей, відкрив свій офіс у Києві

14 вересня 2023, 19:20
Поділіться публікацією:

У Києві розпочав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду (МКС) в Україні. Офіс є найбільшим представництвом МКС поза Гаагою. Про це повідомляють "Коментарі".

Гаага стала ближче до Путіна: відкрито офіс МКС у Києві

Головний офіс МКС знаходиться в Гаазі

Наразі співробітники МКС отримали можливість проводити розслідування на місцях. Україна стала восьмою державою, де є відділення МКС, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України Андрія Костіна.

"Це нова глава нашої співпраці. Робота офісу допоможе посилити взаємодію між Україною та МКС. Підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців", — цитує Костіна прес-служба.

Прокурор МКС Карім Хан заявив, що партнерство МКС з Україною та країнами-учасницями ООН — "не просто іскра", а "світанок нового часу", в якому ця співпраця має проявити "витримку та наполегливість".

Нагадаємо, що раніше МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та російського дитячого омбудсмена за підозрою у скоєнні військових злочинів, а саме – викраденні українських дітей. Тепер Володимиру Путіну загрожує арешт у будь-якій із країн, що ратифікували Римський статут МКС. Після цього рішення МКС Володимир Путін не залишав територію Росії.

Міжнародний кримінальний суд є першим постійним міжнародним органом кримінальної юстиції, до компетенції якого входить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, військові злочини, злочини проти людяності, а також злочини агресії. Заснований на основі Римського статуту, прийнятого у 1998 році. Офіційно розпочав свою роботу з 1 липня 2002 року. Місцеперебуванням є Гаага, проте за бажанням суду засідання можуть проходити в будь-якому іншому місці.

Тим часом, у Чехії порахували, скільки податків заплатять українські біженці.

Лукашенко прилетів до Путіна вперше після загибелі Пригожина та рішення Європарламенту.

А Куба дозволила своїм громадянам воювати проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини