Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фронт продовжує рух: DeepState повідомляє, що росіяни захопили ще один населений пункт
commentss НОВИНИ Всі новини

Фронт продовжує рух: DeepState повідомляє, що росіяни захопили ще один населений пункт

Поки фронт не обрушується, але росіяни продовжують повзуче просування на Донбасі

27 липня 2024, 08:20 comments2251
Поділіться публікацією:

Російські війська окупували село Вовче (Донецька область) і змогли рушити вперед у Яснобродівці. Ще зафіксовано просування супротивника в районах населених пунктів Желанне та Діброва. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили аналітики DeepState у Telegram.

Фронт продовжує рух: DeepState повідомляє, що росіяни захопили ще один населений пункт

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Ворог захопив Вовче...", — наголошується на каналі.

Експерти також показали свіжу карту бойових дій, де видно, що біля Вовчого противники намагаються рухатися вперед у п'яти напрямках.

Зазначимо, аналітики DeepState фактично щодня повідомляють про те, що Україна продовжує втрачати контроль над населеними пунктами на Донбасі. Де росіяни мають просування і нові захоплені території.

Зазначимо, в ексклюзивному коментарі нашому порталу експерт з питань сектору оборони та безпеки Олег Старіков заявив, що противник, згідно з його ж формулюванням та планами, які він відпрацював на розширеній колегії Міноборони РФ 17 грудня 2023 року, назвав 2024-й рік заключною фазою "СВО ". Тобто зараз йде в рамках стратегічного плану, заключна фаза. А у рамках оперативного плану – третій етап.

Олег Старіков уточнив, що першим етапом заключної фази була класична повітряна операція, що проводилася в першому кварталі цього року, коли завдавалися ударів по системах ППО, об'єктах життєзабезпечення, аеродромах і так далі. Другий етап розпочався 10 травня 2024 року. Тоді угруповання "Північ" вторглося на територію Харківської області, створивши два плацдарми. Третій етап відбувається зараз шляхом посилення тиску по всій лінії бойового зіткнення.

"І за логікою військового планування, має бути четвертий етап, як фінал літньої військової кампанії. Цей етап має настати в середині серпня – на початку вересня", – вважає співрозмовник порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини