Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фронт обрушиться: The Washington Post назвав найгострішу проблему ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фронт обрушиться: The Washington Post назвав найгострішу проблему ЗСУ

За інформацією WP, ЗСУ критично не вистачає людей, а РФ настає

8 лютого 2024, 11:22
Поділіться публікацією:

Українські захисники стикаються з критичною нестачею піхоти, що призводить до виснаження та зниження бойового духу на лінії фронту. Дефіцит кадрів зараз є найгострішою проблемою ЗСУ, оскільки країна-агресор повернула собі наступальну ініціативу на полі бою та посилює наступальний потенціал. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Washington Post" із посиланням на українських військовослужбовців, які говорили на умовах анонімності.

Фронт обрушиться: The Washington Post назвав найгострішу проблему ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання наводить заяву одного із українських офіцерів батальйону механізованої бригади, який веде оборонні бої на сході України. Він сказав, що в його підрозділі зараз є менше 40 піхотинців. У повністю укомплектованому батальйоні має бути до 200 осіб.

Інший командир піхотного батальйону іншої бригади заявив, що його підрозділ також виснажено.

У матеріалі наголошується, що ті суперечки, які веде політичне та військове керівництво у Києві, не сприяють підняттю морального духу бійців на передовій. Їх уже злить тривала дискусія навколо питання посилення мобілізації.

"Це закінчиться безліччю смертей, глобальним провалом. І, швидше за все, я думаю, фронт впаде десь, як це сталося з ворогом у 2022 році, в Харківській області", – роблять військові прогнози, що насторожують, про ситуацію на фронті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у середу, 7 лютого, Верховна Рада підтримала у першому читанні оновлений варіант законопроєкту про посилення мобілізації. Незважаючи на те, що до нього є чимало зауважень, у тому числі Уповноваженого ВР з прав людини (омбудсмен) Дмитра Лубинця. Про що говорить все, що відбувається навколо цього документа? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 лютого 2024, 12:07

Мобілізуйте тих хто користується благами від держави, а захищати їх не бажає. Купи чиновників суддів депутатів попів силовиків яким їх посади навічно і перейдуть діткам мажорам у спадок. Жодного юдейця не воює. Навіть купи охоронців в кожному АТБ жінок касирів контролюють. Майте вже сміливість визнавати програш.


Новини