Головна Новини Суспільство Війна з Росією Френсіс Фукуяма передрік Україні долю Ізраїлю та поміркував про розпад Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Френсіс Фукуяма передрік Україні долю Ізраїлю та поміркував про розпад Росії

Відомий американський філософ японського походження після розпаду СРСР заявив про "кінець історії" та глобальну перемогу ліберальних цінностей на планеті

18 жовтня 2023, 19:55 comments1178
Поділіться публікацією:

Френсіс Фукуяма, який користується реноме одного з найвідоміших філософів сучасності, вважає, що Україну чекає доля нового Ізраїля, який виграє війну з Росією, але державі прийдеться жити у стані перманентного конфлікту з агресивним сусідом, оскільки він нікуди не подінеться. Про це, як повідомляють "Коментарі", Фукуяма заявив у коментарі "Радіо Свобода".

Френсіс Фукуяма передрік Україні долю Ізраїлю та поміркував про розпад Росії

Френсіс Фукуяма

"Ніхто не може передбачити скільки часу триватиме ця війна, — заявив Фукуяма. — Люди, які говорять, що вона може триватиме 5 чи 10 років, не знають про що вони говорять. Це один з можливих варіантів, але ми не знаємо, чи є це невідворотним. Мені здається, що ситуація в Україні буде чимось схожою на ситуацію в Ізраїлі. В тому сенсі, що Росія нікуди не зникне".

За словами Фукуями навіть повернення до кордонів 1991 року "не знищить Росію".

- Це не буде як з Німеччиною чи Японією в 1945 році, коли ці країни зазнали поразки, — зазначає Фукуяма. На його думку, наявність ядерної зброї, багатих мінеральних покладів, зокрема нафти, сприятиме стійкості Росії.

"Росія залишиться і залишиться, скоріш за все, достатньо потужною, — говорить Фукуяма. — Саме тому я вважаю, що членство в НАТО дуже важливе і це єдине, що може зупинити зазіхання Росії завоювати Україну в майбутньому".

Розмірковуючи про можливість розпаду Росії,  Фукуяма зазначив, що страхи щодо майбутнього ядерного потенціалу РФ перебільшені. На прикладі СРСР він нагадав, що розпад Радянського Союзу не призвів до безконтрольного використання цієї зброї.

Тим часом, російський патріарх подякував святим за радянську ядерну зброю.

Путіна помітили з ядерною валізою в Китаї.

А британську поліцейську зґвалтували поблизу Ейфелевої вежі.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини