Головна Новини Суспільство Війна з Росією Французькі колісні танки AMX-10 RC прямують до України. Що це за зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі колісні танки AMX-10 RC прямують до України. Що це за зброя

Броньовані машини AMX-10 RC, які Франція погодилась передати на початку року, вже прямують до України.

17 лютого 2023, 17:20 comments2447
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За даними Операційних сил Франції перші броньовані автомобілі AMX-10 RC, які також називають колісними танками вирушили до України та прибудуть до кінця місяця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на FOB.

Французькі колісні танки AMX-10 RC прямують до України. Що це за зброя

Броньовані автомобілі AMX-10 RC. Фото з відкритих джерел

Президент Франції змінив свою думку про постачання військової техніки в Україну і один з перших ухвалив рішення передати колісні танки AMX-10 RC. Після його рішення активізували свою підтримку Британія, США та Німеччина, які оголосили, що нададуть бронетранспортер та танки для України.

Згідно з повідомленнями Операційних сил Франції, до України вже прямують 14 броньованих машин AMX-10RC. AMX-10 RC багато в чому нагадує танк, оскільки має гармату, яка може знищувати інші військову бронетехніку. Українські військові вже пройшли тренування та готові використовувати французьку техніку на фронті.

AMX-10 RC — бойова колісна броньована розвідувальна машина, яка потрапила на озброєння армії Франції у 1981 році. Цю військову техніку можна схарактеризувати як колісний винищувач танків, а також легкий танк. Але основним завданням АМХ-10 RC є ведення розвідки в особливо складних бойових умовах та вогнева підтримка.

На озброєнні бронетранспортера машина має 105-мм гармата F2 MECA яка здатна знищувати російські танки. Поруч з гарматою може бути розміщені 7,62-мм кулемет. AMX-10 RC здатен перевозити 38 снарядів та 4 тис. набоїв калібру 7,62-мм. Загалом танк здатен розганятись до 85 км/год, проте в польових умовах його швидкість становить 45 км/год.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв заяву президента Франції, який повідомив, що сьогодні немає часу для діалогу з Путіним.

Також "Коментарі" писали про те, що Німеччина почала випробування нової зброї. Україна отримає її першою у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини