Головна Новини Суспільство Війна з Росією Франція відреагувала на заяви Росії щодо атаки України на Бєлгород
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція відреагувала на заяви Росії щодо атаки України на Бєлгород

Представник Франції при ООН підтримав Україну на екстреному засіданні Радбезу ООН, який організувала Росія через інцидент у Бєлгороді.

31 грудня 2023, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рівʼє прокоментував заяви Росії щодо можливої причетності України в атаці на Бєлгород, де за заявами Москви загинуло понад два десятки цивільних громадян. 

Франція відреагувала на заяви Росії щодо атаки України на Бєлгород

Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рівʼє. Фото з відкритих джерел

Ніколя де Рівʼє на засіданні Радбезу ООН зауважив, що Україна захищається від російської агресії та дотримується норм ООН, тоді як Москва веде неспровоковану війну.

"Україна у березні 2022 року разом з Міжнародним судом ООН чітко вимагала від російських військових невідкладно покинути територію України. Україна захищається, повністю дотримуючись Статуту ООН, а Росія його топче. Росія повинна покласти край своїй загарбницькій війні", — пояснив Ніколя де Рівʼє позицію Франції у ситуації з інцидентом у Бєлгороді.

Нагадаємо, що Росія скликала екстрене засідання Радбезу ООН через ситуацію у російському місті Бєлгород. Москва звинуватила Україну у загибелі мирних громадян РФ. Ймовірно, під час роботи російської системи ППО уламки вразили житлові будинки росіян та вбили понад 20 цивільних росіян. Україна офіційно не реагувала на інцидент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що постійний представник США в Радбезі ООН Джон Келлі прокоментував ситуацію з загиблими росіянами у Бєлгороді. Американський дипломат заявив, що в інциденті винен Путін, який розпочав війну проти України, а цивільні росіяни також несуть на собі тягар війни.

Також "Коментарі" писали, що Росія звинуватила Чехію у передачі зброї Україні, яка можливо була використана для удару по Бєлгороду, та викликала країну в Радбез ООН для пояснень. Однак у Празі різко відреагували на слова з Москви та пояснили, що не збираються служити російській брехні та пропаганді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини