Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія викликала Чехію до Радбезу ООН через війну в Україні: у Празі різко відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія викликала Чехію до Радбезу ООН через війну в Україні: у Празі різко відреагували

У Чехії пояснили, що не збираються служити російській брехні та пропаганді.

31 грудня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Росії в ООН Дмитро Полянський звернувся до Радбезу ООН з закликом провести екстрену зустріч. Російський дипломат звинуватив Україну у вбивстві цивільних на території РФ зброєю, яку нібито передала Чехія. Натомість у Чехії різко відповіли на такі повідомлення.

Росія викликала Чехію до Радбезу ООН через війну в Україні: у Празі різко відреагували

Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський. Фото з відкритих джерел

Дмитро Полянський заявив, що громадяни Росії нібито були вбиті чеським озброєнням.

"Ми також наполягаємо на присутності постійного представника Чехії в ООН, щоб пояснити, чому боєприпаси цієї країни використовуються для вбивства мирних жителів Бєлгорода", — написав Полянський у мережі Х.

Міністр закордонних справ Чехії відреагував на слова російського представника та назвав їх "брехнею" та "пропагандою агресора".

"Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала Росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли Росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо", — повідомив Ян Ліпавський у мережі Х.

Україна офіційно не коментувала ситуацію щодо інцидентів у Бєлгородській області. Натомість у Росії заявили, що це була атака з боку України, під час якої спрацювали засоби російської системи ППО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Чехії пояснив, чому Європа не має підпустити Росію до своїх кордонів.

Також "Коментарі" писали, що Росія пригрозила Південній Кореї помстою. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що азійська країна не повинна дивуватися, якщо Росія помститься. Причиною таких заяв з Кремля стали нові санкції проти Росії з боку Південної Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини