Головна Новини Суспільство Війна з Росією Франція надасть Україні нове озброєння, яке закупить за російські гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція надасть Україні нове озброєння, яке закупить за російські гроші

Франція надасть Україні 12 нових артилерійських систем Caesar

сьогодні, 15:44
Поділіться публікацією:

Франція "стягнула" 300 мільйонів євро у вигляді відсотків із заморожених російських активів на закупівлю військової техніки для України наприкінці року, зокрема 12 нових гармат Caesar. Про це повідомляє видання BFMTV з посиланням на слова міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Франція надасть Україні нове озброєння, яке закупить за російські гроші

Ілюстративне фото

"Ми мобілізуємо інтереси заморожених російських активів для закупівлі військової техніки для України. Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро", — сказав він.

Міністр зазначив, що ця сума дозволила замовити 12 нових артилерійських систем Caesar, які будуть поставлені в Україну, а також 155-мм снаряди, ракети Aster, керовані бомби AASM, вогневі точки і ракети Mistral.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Україна завдала ударів по містам росії: що знищено

Сили оборони України завдали вогневого ураження по аеродрому та військовому заводу російських окупантів. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ, інформує портал "Коментарі".

Сьогодні вночі завдано вогневого ураження по інфраструктурі військового аеродрому "Липецьк-2", що в Липецькій області рф. Зокрема, ціллю були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. Відомо, що на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил ворога.

Також, Сили оборони України атакували федеральне казенне підприємство "Завод ім. Я.М. Свердлова" в місті Дзержинськ Нижньогородської області рф. Тут виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. Також, за наявною інформацією, на території заводу зберігалися керовані авіаційні бомби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини