Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фортеця Бахмут: Що зараз відбувається на цьому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Фортеця Бахмут: Що зараз відбувається на цьому напрямку

Військові розповіли про ситуацію на епіцентр ударів рашистів

26 лютого 2023, 17:29
Поділіться публікацією:

У районі незламного Бахмуту точаться запеклі бої, найбільше страждають Лиманський та Куп’янський напрямки, розповів в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, пишуть "Коментарі".

Фортеця Бахмут: Що зараз відбувається на цьому напрямку

З липня 2022 року Бахмут залишається головною гарячою точкою на фронті

За словами військового, динаміка боїв на Бахмутському напрямку зараз вкрай напружена. А захоплення Бахмута має для Росії скоріше символічне значення, але не важливе зі стратегічної точки зору.

"Це — все ще епіцентр атак ворога. Тільки за крайню добу на цій ділянці фронту – це Оріхове, Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне – відбулося 125 обстрілів реактивними системами залпового вогню (РСЗВ) і ствольної артилерії, 32 боєзіткнення", – сказав речник.

Сергій Череватий зазначив, що лише в районі самого Бахмуту минулої доби відбулося 24 обстріли та 14 бойових зіткнень. При тому російська армія втратила 77 своїх бійців, а ще 159 зазнали поранення різного ступеня тяжкості.

За словами речника Східного угруповання військ, російські військові зосереджують найбільші удари артилерії на Лиманському та Куп’янському напрямках. Так, за цю добу вони здійснили 197 обстрілів із РСЗВ та ствольної артилерії. Проте, як зазначив Череватий, були дні з суттєво більшою кількістю обстрілів. Окрім того, за добу відбулося 19 боєзіткнень та п’ять авіанальотів.

"Ми бачимо тенденцію вже кілька тижнів поспіль, що вони пробують максимально застосувати техніку і щодоби там знищується їхня броньована техніка", – додав Череватий.

Як каже він, за минулу добу Росія втратила чотири модернізовані танки Т-72, ще одну БМП і приміщення з боєкомплектами. Проте, Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Спроби захопити це місто російські війська здійснюють з липня 2022 року, коли їм вдалося окупувати велику агломерацію в сусідній Луганській області (Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ). Активний наступ із наближених до Бахмута позицій російські військові розпочали у січні.

За словами офіцера, навіть просуванню з неймовірними втратами під час невеличких тактичних локальних боїв на десятки, сотні метрів противник радіє так, що нібито він взяв Сталінград. А в очах світової спільноти з одного боку Бахмут став ототожнюватися з незламністю українського духу, а з іншого — доводить, на що насправді здатна так звана друга армія світу.


Міністр оборони ЗСУ Олексій Резніков  каже, що росіяни дотримуються божевільної тактики, вони посилають проти наших бійців хвилі "вагнерівців" або колишніх полонених, щоб відвоювати кілька метрів землі.

"У Бахмуті 20 із них нападають на наші позиції, і ми їх убиваємо. Через деякий час приходять ще 20, і ще 20, у безперервному циклі. Наш генерал на східному фронті сказав, що за добу у росіян 500 убитих і 900 поранених", — додав він.

Як писали "Коментарі", багато хто не розуміє, чому українська армія витрачає такі титанічні зусилля щодо утримання контролю на Бахмуті Донецької області. Це відбувається через те, що ЗСУ намагаються не допустити, щоб чергові міста на Донеччині перетворилися на те, що сьогодні являє собою Бахмут – руїни та катастрофічні руйнування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

turtu

26 лютого 2023, 17:43

Хватит дрoчить или встречаться с неадекватными телками. Есть сайт где тусуются адекватные девушки которые знают что хотят либо секса либо отношений! Потратьте пару минут и вы сами убедитесь, вот сайт ----- https://min.lc/vix


Новини