Головна Новини Суспільство Війна з Росією Формується реальне ударне угрупування: що задумав ворог в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Формується реальне ударне угрупування: що задумав ворог в Курській області

Росія збирає реальне ударне угрупування, щоб зупинити просування ЗСУ у Курській області

13 серпня 2024, 18:22 comments2858
Поділіться публікацією:

Тактика російського командування у Курській області більш-менш вимальовується, каже військовий Кирило Сазонов. За його словами, нічого оригінального воно не вигадало, стандартна схема. Від того, що схема стандартна та передбачувана, вона не перестає бути робочою, додав військовий.

Формується реальне ударне угрупування: що задумав ворог в Курській області

Бої в Курській області

"Наразі вони концентрують сили для основного удару, не пускаючи їх одразу в роботу. Тому що для витіснення рейдового угрупування потрібен контингент у кілька разів більший за чисельністю. Також необхідна перевага в арті, авіації та БПЛА. Пишуть, що вже сконцентровано близько 10 тисяч особового складу, з техніки кількісно інформації немає. Але її перекидають, це відомо", – каже Сазонов.

За його словами, зрозуміло, що у угрупуванні мають переважати сили з реальним бойовим досвідом, бо нові у бою з досвідченими українськими силами вже показали свою неспроможність. А перекидання бойових підрозділів росармії з Куп'янська, Вовчанська й надалі потребує часу.

"Основний кістяк "доростять м'ясом" строковиків та нещодавно зібраних резервів", – каже Сазонов.

Водночас він вважає, що весь цей час командування боротиметься і стримуватиме прорив рейдової групи ЗСУ тим, що під рукою і чого не шкода.

"Це залишки строковиків, зібрані звідусіль окремі підрозділи, якими є тероборона. За такого дефіциту вже кинули в бій навіть "вертухаїв" із місцевої колонії. Очікувано в бою ці співробітники УФСІН виявилися ніякими і вже потрапили в полон. Повторюю, кидають на стримування всіх, кого не шкода. Поки що формується реальне ударне угрупування", — повідомляє Сазонов.

За його словами, це цілком логічний хід, як за підручником. Ключове питання – скільки часу знадобиться противнику для переміщення та концентрації необхідної кількості особового складу та техніки, і як використовує цей час угрупування ЗСУ.

"Ми можемо підготуватися до оборони чи піти далі у будь-якому напрямку. Тут багато варіантів", – додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , скільки часу ЗСУ мають утримувати захоплені території, щоб мати козирі на переговорах із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини