Головна Новини Суспільство Війна з Росією Формат "Рамштайну" змінився: у Міноборони розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Формат "Рамштайну" змінився: у Міноборони розкрили деталі

З вересня контактна група перейшла до формату "Рамштайн 2.0"

24 листопада 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

З вересня поточного року формат роботи Контактної групи з питань оборони України, більш відомої як "Рамштайн", змінився. Він переорієнтувався на довгострокове стратегічне планування щодо посилення можливостей нашої держави. Як передає портал "Коментарі", про це заявив в.о. начальника Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони полковник Геннадій Коваленко на зустрічі за підсумками 17-го засідання у форматі "Рамштайн", повідомляє медіацентр Сил оборони України.

Формат "Рамштайну" змінився: у Міноборони розкрили деталі

Контактна група з питань оборони України Рамштайн

"З вересня ми перейшли до формату "Рамштайн 2.0". "Рамштайн 2.0" – це перехід від задоволення нагальних потреб (quick needs) до більш системної, планової та довгострокової роботи", – пояснив він.

Такий формат засідань передбачає стратегічне довгострокове планування підтримки України в рамках чинних "коаліцій можливостей". Йдеться про авіаційну, протиповітряну, танкову, артилерійську коаліцію та коаліцію з посилення безпеки Чорного моря.

На листопад 2023 року контактна група з питань оборони України об'єднує 54 країни. У рамках "Рамштайну" вже створено кілька коаліцій на підтримку України, зокрема авіаційну, танкову, протиповітряну, артилерійську, а також ту, яка займається питаннями морської безпеки. Останні засідання відбулося 22 листопада.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 21 місяць продовжується широкомасштабна російська агресія проти України. На даний момент окупаційна армія зосередила зусилля на Куп'янському напрямі, а також продовжує активувати в районах Авдіївки та Бахмута на Донеччині. Росія наполегливо хитає тему переговорів, а Україна – тему зміцнення своєї обороноздатності, чим сприяють зустрічі у форматі "Рамштайн", 17-та з яких відбулася 22 листопада. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію на полі бою та на зовнішній арені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини