Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фінська розвідка повідомляє, що Росія не піде на такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінська розвідка повідомляє, що Росія не піде на такий крок

Розвідка Фінляндії опублікувала річний звіт в якому повідомляється, що Росія скоротила свої війська в прикордонних територіях та ймовірне не буде здійснювати напад в найближчому майбутньому.

19 січня 2023, 20:38 comments1917
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий удар Росії по Фінляндії є "дуже малоймовірним", заявив глава військової розвідки збройних сил Фінляндії Юха Вауконен у річному звіті розвідки, що опублікували 19 січня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Yle.

Фінська розвідка повідомляє, що Росія не піде на такий крок

Фінський офіцер Юха Вауконен. Фото з відкритих джерел

Фінський офіцер Юха Вауконен розповідає, що наразі немає прямої загрози для його країни, проте слід зважати на можливі шкідливі дії з боку Росії. За оцінками розвідки, які були опубліковані в річному звіті стало відомо, що Путін вивів значну кількість військової техніки поблизу Фінляндії. Чисельність солдатів в прикордонних зонах скоротилась до чверті у порівнянні з довоєнним рівнем.

Вауконен пояснює такі дії президента Росії тим, що Путін втратив багато військової техніки на українському фронті. Єдиними російськими військами за звітом фінських спецслужб, які перебувають у більш-менш тому ж стані, що  рік тому є лише російський Балтійський флот і Північний флот. З цього випливає, що Росія не піде війною проти Фінляндії, яка намагається вступити в НАТО найближчим часом.

"Загроза несподіваного, прямого військового нападу проти Фінляндії дуже мала і малоймовірна в найближчому майбутньому", — каже Вауконен.

Фінський офіцер також розповів, скільки часу піде у Росії на відновлення своїх військ.

"Це залежить від економічної сили Росії після війни і від того, як ми будемо дотримуватися санкцій. Ми можемо бути майже впевнені, що військовий потенціал Росії є одним із пріоритетних напрямків, але, ймовірно, це займе кілька років", — прогнозує Юха Вауконен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Фінляндії розповіла, щоб змогло запобігти війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що тільки Угорщина та Туреччина серед 30 членів НАТО не схвалили спільну заявку про вступ Фінляндії та Швеції до військового альянсу. Окрім того, Реджеп Ердоган висунув свої умови до фінського уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини