Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фінляндія викрила секретний план Росії: стосується НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія викрила секретний план Росії: стосується НАТО

Російські спецслужби організували кампанії, які мали на меті дезінформувати та розколоти суспільство у країнах ЄС та НАТО.

4 грудня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія намагалась заблокувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Головними способами таких дій стали організовані кампанії російськими спецслужбами, які стосувались спроб до підбурення насильницьких та масових демонстрацій в обох країнах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням фінське видання Yle.

Фінляндія викрила секретний план Росії: стосується НАТО

Путін планував зірвати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Фото з відкритих джерел

Видання Yle отримало секретний звіт розвідки у якому вказані плани Росії щодо спроб зупинити вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. У поліції підтвердили, що знали про плани російських спецслужб щодо підбурювання до демонстрацій. Одним з прикладів подібних акцій було масове спалення Корану в Швеції, що підігріло напругу в країні та посилило страхи перед ісламом в Європейському Союзі. Спалення Корану мало посилити конфлікти Туреччини з країнами ЄС та НАТО. 

Крім того, того у документах російських спецслужб перераховані методи, які будуть корисні для їх кампаній. Зокрема йдеться про масове створення графіті у великих містах європейських країн, які б висміювали Туреччину та її президента Реджепа Ердогана. Такі малюнки згодом мали масово поширитись у соціальних мережах. До журналістів Yle також потрапив звіт про одну з операцій, яку вдалось провести у Франції. У документах розповідається про акцію протесту в Парижі у 2023 році, яка була спрямована на антиісламські та антитурецькі демонстрації.

Таким чином Росія не використовуючи багато грошей, техніки та зусиль намагається поширити дезінформацію та посилити розкол у суспільстві демократичних держав зсередини.

Нагадаємо, що Фінляндія після ряду труднощів та умов з боку Туреччини змогла приєднатись до НАТО. Натомість Швеція, яка подавала заявку спільно з Фінляндією, не отримала схвалення на вступ до НАТО від двох країн — Туреччини та Угорщини. Саме у Швеції на передодні вступу до НАТО пройшли акції протесту проти ісламу, а також було спалено Коран.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про провал плану Путіна. Росія намагалась створити міграційну кризу у Фінляндії та залучала до цього мігрантів з інших країн. Однак фінський уряд заблокував кордон з РФ, а Кремль зіштовхнувся з проблемою мігрантів, яких сам привіз на свою територію.

Також "Коментарі" писали, що в США дали пораду Путіну через збільшення чисельності армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

4 грудня 2023, 15:03

Пропагандистська х*йня!!! "Слава Кот" - на фронт


Новини