Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 у небі України: Зеленський показав перші винищувачі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 у небі України: Зеленський показав перші винищувачі (ВІДЕО)

Володимир Зеленський зазначив, що нинішньої кількості винищувачів замало, але все ще попереду.

4 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

 На День Повітряних сил України продемонстрували перші винищувачі F-16, передані західними партнерами.  Про це повідомив глава держави у своєму Телеграмі.

F-16 у небі України: Зеленський показав перші винищувачі (ВІДЕО)

F-16 в Україні (фото з відкритих джерел)

Президент Володимир Зеленський не уточнив конкретні завдання, які виконуватимуть нові літаки. Однак, він наголосив, що партнери з Коаліції можливостей розвитку Повітряних сил ЗСУ розуміють, скільки літаків необхідно Україні.

"Поки що тієї кількості літаків, які є в України, і кількості навчених пілотів ще недостатньо. Позитив у тому, що ми очікуємо додаткові F-16. Позитив у тому, що багато наших хлопців зараз проходять навчання. Я маю на увазі тренування. Усе, над чим ми працюємо – я дуже вірю, що партнери знайдуть можливість розширити платформу тренувань і навчання для наших пілотів. Не тільки пілотів, але й інженерів та інших фахівців. Це для нас дуже важливо", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі"  писали про те, що західні ЗМІ назвали кількість F-16, які прибули в Україну. Українське керівництво з початку повномасштабного вторгнення Росії закликало Захід надати винищувачі F-16. Лише після двох з половиною років війни Україна отримала перші літаки. Видання The Economist повідомило їх можливу кількість. 

Згідно з даними The Economist Україна отримала у липні перші 10 винищувачів F-16, які прибули в останній день липня. Очікується, що до кінця 2024 року до України надійде ще 10 літаків збільшивши загальну чисельність західних винищувачів до 20 одиниць. Видання вказує, що решта з можливих 79 винищувачів F-16 Україна отримає кількома партіями впродовж 2025 року. Таким чином Україна отримала перші свої літаки майже через рік, як адміністрація Байдена дала згоду своїм європейським партнерам надіслати літаки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини